• 24 July 2021, Saturday 13:36
HüseyinAçar

Hüseyin Açar

Sessiz Olimpiyat

Japonya'nın ev sahipliği yaptığı 32.Yaz Oyunları 23 Temmuz Cuma günü Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen açılış serenomisiyle resmen başladı.

Koronoviris salgını nedeniyle 2020'den 2021'e ertelenen  205 ülkeden 11 binden fazla sporcunun 33 spor branşında 339 madalya için mücadele edeceği olimpiyat heyecanında ülkemiz Türkiye'de yer alıyor.

18 branşta 108 sporcuyla iştirak ettiğimiz olimpiyatlarda 23.kez yer alıyoruz.

Geçmiş yıllarda olimpiyat açılış töreninde her ülkenin bayrağı 1 sporcuyla taşınıyordu.Bu sene ilk kez cinsiyet eşitsizliğine vurgu yapmak için 1 erkek 1 kadın sporcu ülkelerinin bayrağını taşıyorlar.

Tokyo'da ki olimpiyat açılış töreninde bayrağımız genç sporcularımızdan milli yüzücülerimiz Merve Tuncel ile Berke Saka tarafından taşındı.

İlki 1896 da Yunanistan'ın başkenti Atina'da düzenlenen olimpiyatların ilk 3 tanesine çeşitli nedenlerle ülkemiz katılamadı.

1920 Ansver,1932 Los Ageles ve 1980 Moskova olimpiyatlarında yer almayan ülkemiz Türkiye daha sonra ki olimpiyatlarda hep yer aldı.

4 yılda bir düzenlenen yaz spor etkinliği olimpiyatlarda ülkemiz Güreş'te 29 altın,18 gümüş,16 bronz toplamda 63 madalya, Halter'de 8 altın 1 gümüş 2 bronz toplamda 11 madalya Tekvando'da 1 altın,3 gümüş ,3 bronz toplamda 7 madalya Judo'da 1altın,1bronz toplamda 2 madalya  Boksta 2 gümüş 3 bronz  toplamda 5 madalya ve Atletizm'de 3 bronz olmak üzere toplamda 39 altın,24 gümüş,28 bronz madalya ve toplamda 91 madalya kazandı.

32.Yaz Oyunları Olimpiyatlarda bu sene ilk kez katılacağımız spor branşlarının başında voleybol gelmekte ve voleybol kadın milli takımımızla madalya almak için mücadele edeceğiz.

2020  Tokyo Olimpiyat oyunları pandemi nedeniyle ilk kez seyircisiz oynanacak.

Sessiz olimpiyatlar olarak tarihe geçecek olan Tokyo Olimpiyat Oyunlarında Türk Milli Takımı Atletizm,Atıcılık,Badminton,Bisiklet,Boks,Cimnastik,Eskrim,Güreş,Halter,Judo,Karate,Kürek,Modern Pentatlon,Okçuluk,Teakvando,Yüzme,Yelken ve Voleybol  spor branşlarında 58 erkek 50 kadın sporcu olmak üzere 108 sporcumuzla mücadele edeceğiz.

23 Temmuz'da yaz olimpiyat meşalesi 8 Ağustos'a kadar yanacak ve ülkeler yaz oyunları Tokyo Olimpiyatlarında her spor branşında en iyi olabilmek için mücadele edecekler.

Ülkemiz Türkiye'mize olimpiyat oyunlarında başarı dileklerimi iletiyorum.

Katıldığımız her spor branşında altın'ımız gümüş'ümüz ve bronz'umuz bol olsun diyerek yazımı noktalıyorum.

Haydi Türkiye  Kalplerimiz Seninle..


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık