• 24 April 2020, Friday 10:30
HüseyinAçar

Hüseyin Açar

Süper Amatör Küme Ligi Değerlendirmesi 2

Bu hafta “Taraftarın Sesi”isimli köşemizde 2019-2020 Muğla Süper Amatör Küme Liginin değerlendirmesine devam ediyorum.

İlk değerlendirme yazımda 2019-2020 Süper Amatör Küme Ligi’ne hangi şartlarda katılan ilçemizin en köklü spor kulübü Yeni Milassporla ilgili genel bilgileri siz değerli sporsever okuyucularıma ve sevgili Milaslılara aktarmıştım.

Sezona son derece sıkıntılı bir süreç sonrasında başlayan Yeni Milassspor, ligde oynadığı 18 maçta 4 galibiyet 2 beraberlik 12 mağlubiyetle 14 puan topladı.

21 gol attı, 34 gol yedi.

Bu sezon ligden bir alt kümeye düşecek olan 2 takım içinde olmak istemeyen Yeni Milasspor ligin ikinci yarısında son maçında deplasmanda şampiyonluk hedefi olan Seydikemer Belediyespor’u 1-0 yenerek ligde kalma umudunu arttırdı.

Muğla Süper Amatör Küme Liginin son karşılaşmaları 14-15 Mart tarihlerinde oynandı. Ligin tamamlanmasına 3 hafta kala tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde tehtid eden Corana Covit 19 isimli salgın hastalık nedeniyle tüm spor karşılaşmalarının süresiz ve tarihi belirlenmeyen bir zamana ertelenmesi ile maçlar yarıda kaldı.

Muğla Süper Amatör Küme Liginde ligden düşmesi kesinleşen tek takım var. Karaovaspor haftalarca öce ligden düşecek ilk takım oldu. İkinci takımın belirlenmesi için son 3 hafta maçlarında alınacak sonuçlara bakılacaktı ancak ertelenen lig sonrasında ligden düşecek takımın ismi şuan için belirsiz olarak kaldı.

Ligin puan tablosuna baktığımızda Menteşe Yerküpespor Futbol Takımının ligden düşmeye çok daha yakın olduğunu görüyoruz. Ancak oynanmayan 3 hafta ve 3 maç var.

Süper Amatör Küme Ligi Değerlendirmesi ilkyazımda da belirttim yine söylüyorum Yeni Milasspor şayet maçlar tamamlanabilseydi alacağı galibiyet ve puanlarla lige kalacaktı elbette bu benim şahsı fikrim ….

Ligin düşme hattında durumlar böyle ligin şampiyonluk yarışında ise 17 maçta 40 puan toplayan Gümüşlük Gençlikspor ligin son 3 haftası öncesinde ligde şampiyonluğunu ilan etmiş gibi görülüyor…

Lideri 33 puanla Düğerek Güneşspor ve 32 puanla Seydikemer Belediyespor şampiyonluk yolunda takip ediyorlardı.

21-22 Mart/28-29 Mart/ 4-5 Nisan tarihlerinde oynanacak olan lig maçları malum nedenden dolayı iptal edildi ya da ertelendi maçların akıbetiyle ilgili şuan için hiç kimsenin net bir bilgi vermesi olası gözükmüyor.

 Dünyayı ve ülkemizi etkilen bu salgının ne zaman sona ereceği konusunda üzülerek söylüyorum ki hiçbir yetkili net bir bilgi veremiyor..

Ancak bu salgının ve hastalığın sona ermesi öncelikle bireylerin sağlık kurallarına harfiyen ve sıkı sıkıya uyması ile ve alınacak sağlık tedbirlerinin en üst seviyede olması sonucunda mutlaka sona erecektir diye düşünüyorum.

Ülkemizde ve dünyada ertelenen lig maçlarının ve spor karşılaşmalarının yeniden başlayacağı konusunda net bir tarihin olmaması hepimizi derinden üzmektedir.

Dilerim ki tüm dünya ve elbette güzel ülkem Türkiye’de yeniden güzel günler geri gelir….

Spor karşılaşmaları ve lig maçlarıyla ilgili olarak verilecek güzel haberleri bekliyoruz.

Mor Beyaz Renkler ve Yeni Milasspor

Yeni Milasspor ile ilgili olarak değerlendirme yazımın birincisinde genel bilgileri vermiştim.

Bu yazımı okuyamayanlar için kısa bir bilgilendirme yapmak istiyorum..

Yeni Milasspor 1984-85 yıllarında Profesyonel Üçüncü ligde yer aldı.2000 yılında Amatör Kümeye düştü.

2000-2001 yılından bu yana Muğla Amatör Küme Liginde mücadelesini sürdürüyor.

2010-2011 sezonunda BAL Ligi yani Bölgesel Amatör Küme Liginin kurulmasıyla bir sezon önce ligi şampiyon olarak tamamlayan Turgutreisspor ile birlikte BAL Ligine alındı.

BAL Liginde Yeni Milasspor Kulüp Başkanlığını Halil İbrahim Gülen yaptı.

Sezona Ergin Demir’in Teknik Sorumluluğunda başlayan Yeni Milasspor sezonun ikinci yarısında takımın Teknik Sorumluluğu görevine Ali Akın Çilek’i getirdi. Ligi Ali Sütcü’nün Teknik Sorumluluğunda 3 antrenörle tamamlayan Yeni Milasspor 13 takımlı ligde sezonu 9.sırada tamamladı.

BAL Liginin statüsünde ligde 2 Muğla takımın bulunması kuralı nedeniyle Muğlaspor ve Turgutreisspor’un ardında yer alarak ligi tamamlayan Yeni Milasspor sezon sonunda 1 sene kaldığı BAL Liginden bir alt küme olan Süper Amatör’e dönüş yaptı.

Süper Amatör Kümede Yeni Milas

Süper Amatör Küme Liginde her sene lige şampiyonluk umuduyla başlayan Yeni Milasspor her sene ligi kinci olarak tamamladı.

2015-2016 Sezonunda Yeni Milasspor’da yönetim değişikliği ile kulübün yönetimine Hasan Özmen ve yönetim ekibi geldi.

Bu sezon ülkemizde büyük şehir yasası çıktı ve Muğla Büyükşehir oldu. Bu yasa ile Yeni Milasspor’un Milas Belediyesinden almış olduğu bazı gelirlerde büyük bir düşüş oldu.

Ancak Yeni Milasspor yeni yönetimiyle 2015-2016 sezonunda ligi ikinci tamamladı. 2016-2017 sezonunda ligi namağlup şampiyon bitirdi.

Sezon sonu BAL Ligine yükselme maçında Muğla’da Yatağanspor ile oynanan tek maçta 2-2 berabere kalındı ve penaltılar sonrası Yatağan BAL Liginde kalırken Yeni Milasspor tekrar kendi ligine döndü.

2017-2018 sezonunda Yeni Milasspor yine namağlup ligi şampiyon olarak tamamladı.

Bu kez Play Off maçında rakibi BAL Ligi takımı Ortaca Belediyespor oldu.  Muğla’da oynanan maçta Ortaca Belediyespor’a 2-1 yenilen Yeni Milasspor ikinci kez yeniden Süper Amatör Küme Ligine dönüş yaptı.

Üst üste alınan 2 şampiyonluk ne yazık ki BAL Ligine yükselerek taçlandırılamayınca kazanılan şampiyonluklarında anlamı da çok fazla değer kazanmadı.

Elde edilen üst üste 2 şampiyonluk Yeni Milasspor’un 2000 yılından beri mücadele ettiği Süper Amatör Küme Liginde elde edilen önemli bir başarıydı.

Özellikle kalıcı gelirlerin daha önceki sezonlara göre çok azalması nedeniyle Yeni Milasspor’un Hasan Özmen Başkanlığında ki yönetim ekibinin çok daha fazla ve özverili çalışmaları sonucunda şampiyonlukların elde edilmesi bizleri mutlu etti ancak BAL Ligine çıkamamamız sevincimizi gölgeledi.

Statüyü Değiştirin

Türkiye Futbol Federasyonunun BAL Lige Yükselme Statüsünü yeniden gözden geçirmesini ve kendi liginde şampiyon olan takımın Bal Lige çıkması statüsünün bir an önce yürürlüğe konulmasını talep ediyoruz.

2018-2019 sezonunda Yeni Milasspor’un yeni kulüp başkanı ve yönetimi son derece çalkantılı bir sezon yaşadı.

Kulübün yönetimine Ahmet Karabıyık başkan olarak geldi.

İyi bir takım kuruldu. Sezon boyunca takım güzel sonuçlar aldı ancak sezon sonunda ligi üçüncü sırada tamamladı.

Sanıyorum ki Yeni Milasspor bu sezon yaşadığı fırtınalı bir sezonu geçmişte hiçbir sezon yaşamadı.

Taraftarlar bile ikiye bölündü….

Sonuç yine hüsran oldu.

2019-2020 Sezonunda ise lige sancılı bir giriş yapan Yeni Milasspor’un Kulüp Başkanlığına Öcal Yüksel geldi.

Haziran ayında yapılan Olağanüstü Genel Kurulda kulübün yönetimine hiç kimse talip olmadı.

Kısa zamanda kurulan kriz yönetimi ile Yeni Milasspor Muğla Süper Amatör Küme Ligine ligdeki diğer tüm takımlardan sonra girdi.

Mehmet Kabak Hocamız ile lige başlanıldı. Sonrasında takımın başına Birol Erten Hocamız geldi ve son olarak liglerin tamamlanmasına az bir süre kala takımın başında Selahattin Tireli Teknik Sorumlu olarak maçlara çıktı.

Bu sene şampiyonluk hedefi olmadan lige başlayan Yeni Milasspor ligin tamamlanmasına son 3 hafta kalaya kadar zor şartlarda ligde mücadelesini verdi.

Yeni Milasspor’un 2019-2020 sezonu lig mücadelesini ve geleceği ile ilgili değerlendirmemiz son “Taraftarın Sesi” Köşemde bir sonraki yazımda sizlerle paylaşacağım.

Coranay’la Mücadelemizin Son Hızla Sürdüğü Bu Günlerde Evde Kalmaya devam ediyoruz…

 Sevgiyle ve Mor Beyaz Günlerde Buluşalım…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SÜPER AMATÖR

Sıra:

Takım

O

G

B

M

A

Y

P

1

GÜMÜŞLÜK GENÇLİKSPOR

17

12

4

1

30

8

40

2

DÜĞEREK GÜNEŞSPOR

17

10

3

4

23

14

33

3

SEYDİKEMER BLD.SPOR

17

10

2

5

26

16

32

4

GÖCEKSPOR

17

9

4

4

31

15

31

5

DALYANSPOR

18

9

4

5

29

19

31

6

MİLAS BLD. BEÇİN G.SPOR

17

8

4

5

35

19

28

7

MUĞLA ÜNİVERSİTESİSPOR

17

7

4

6

25

18

25

8

DALAMAN BLD.G.SPOR

17

6

2

9

19

23

20

9

YENİ MİLASSPOR

18

4

2

12

21

34

14

10

MENTEŞE YERKÜPESPOR

17

2

4

11

15

32

10

11

KARAOVASPOR

18

1

1

16

9

65

4

 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık