• 28 May 2020, Thursday 9:52
HüseyinAçar

Hüseyin Açar

Şampiyon Milas Gençlikspor  (1)

(TARAFTARIN SESİ)

2019-2020 Muğla Birinci Amatör Küme Liginde grubunda şampiyon olan ve 2020-2021 spor sezonunda Süper Amatör Küme Liginde oynama hakkını elde eden ilçemiz takımı Milas Gençlikspor Kulübünün yıllardır başkanlığını yapan Ersin Köksal gazetemize şampiyonluklarının değerlendirmesini yaparak gelecek için duygu ve düşüncelerini anlattı.

Tele Konferans şeklindeki spor sohbetimize başkan Ersin Köksal’ın kendisini tanıtmasını isteyerek başladık.

10 soruda şampiyon Milas Gençlikspor Kulübünün sportif çalışmalarını bizlerle ve sporseverlerle paylaşan sayın başkan Ersin Köksal’a şimdiden teşekkürler ediyorum.

10 Soruda Şampiyon Milas Gençlikspor

Hüseyin Açar- Ersin Köksal kimdir Milas’a hangi tarihte geldi ve sporla tanışması nasıl oldu?

Ersin Köksal-Kulübümüzü sizlere ve sporseverlere tanıtmadan önce size bu spor sohbeti olanağını tanıdığınız ve bizleri sporseverlerle buluşturduğunuz için teşekkür etmek istiyorum.

1971 Kastamonu doğumluyum. 9 yaşımdan beri sporun içinde oldum. Futbol, basketbol, voleybol oynadım. Yüksek lisansımı yöneticilik alanında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde yaptım.

1998 yılında Milas Bodrum Havalimanında görev başladım. Evli ve 2 çocuk babasıyım.

Hüseyin Açar-Milas Gençlikspor Kulübünün kuruluşu ile ilgili bilgileri bizimle paylaşır mısınız?

Hangi spor branşlarında aktif olarak çalışmalarınız sürmektedir?

Ersin Köksal-DHMİ Milas Bodrum Havalimanı Spor Kulübü olarak 12 Şubat 2002 de kuruldu 2008 yılında yapılan tüzük değişikliği ile adımız Milas Gençlikspor Kulübü oldu.

Futbol başta olmak üzere, teak wando, kick boks, muay tahai, badminton, izcilik ve judo branşlarında 263 kadın 387 erkek aktif sporcumuz ile Milas ve Muğla sporuna hizmet ettik.

Bu sporcu rakamlarımızla Milas’ta en fazla sporcusu olan spor kulübüyüz. Ayrıca Muğla ilinde de ilk üç sıra içersindeyiz.

Dikkat edilirse kadın sporcularımızın kulübümüzü bünyesinde yoğun bir şekilde spor yapması kulübümüz adına son derece sevindirici bir durumdur.

Hüseyin Açar- 2019-2020 Spor sezonunda Muğla Birinci Amatör Küme Liginde futbolda grubunuzda şampiyon oldunuz ve yeni sezonda Süper Amatör Küme Liginde mücadele etme hakkını kazandınız.

Kazanılan bu önemli lig şampiyonluğun öyküsünü sizden dinleyebilir miyiz?  (devam edecek)

Ersin Köksal- 2018-2019 Sezonunda grubumuzda şampiyonluğu son maçımızda kıl payı kaçırmıştık. Şampiyon olan takımla aramızda sadece 1 puan vardı.

Geçen sene kadromuzda çok kaliteli kendilerini futbolda ispat etmiş futbolcularımız vardı. Lig mücadelemizde uyumlu bir birliktelik vardı. Bu birliktelik hem sahada futbolcularımız hem de saha dışında yönetici arkadaşlarımız arasında sağlandı.

Belki şampiyon olamadık ama şampiyonluktan daha önemli değerli şeyleri geçen sene kazandık.

Takımın antrenörleri ile futbolcular, antrenörlerle yöneticiler arasında gerçekten önemli ve güzel birliktelik sağlandı.

Şampiyonluğu kaybettiğimiz son hafta oyuncularımıza antrenörlerimize bir yemek verdik. Yönetim olarak tam kadro yemekte sporcularımızla birlikte olduk.

Futbolcularımızın kulübümüzden alacakları olan paraların ödemesini yaparak hepsiyle helalleştik.

Bizimle birlikte şampiyonluk mücadelesi yapan kadromuzdaki tüm futbolcularımız yeni sezonda yine birlikte olacağız diye bizlere söz verdiler ve sözlerini tutarak yeni sezonda da kulübümüzü tercih ettiler.

2019-2020 sezonunda takımımızın alt yapılarında U11 den U19’a kadar futbolda liglere katılacağımızı planlamıştık. Antrenör eksikliğimizi A takımı ve gençler olmak üzere 2 antrenörle anlaşma yaptık.

A takımımızın antrenörlüğünü Âlim Deligöz yaparken alt yapı için de Ali Akın Çilek, Çağrı Arıkan, Güray Fedakâr ve kaleci antrenörü olarak ta Yiğithan Yılmaz ile anlaştık.

A takımımız önceki yıllardan eksik olan bölgeler için futbolcu transferleri yaptık.

Bölgemizin en önemli kalecilerinden biri olan Yiğithan Yılmaz’ı hem A takımımızın kalesine aldık. Hem de alt yapılarda kaleci antrenörlüğü için belirli bir ücret ödeyerek kendisine görev verdik.

Yine A takımımıza bölgemizin deneyimli profesyonel futbolcularından gol krallığı olan İhtilal Durmuş’u kadromuza kattık. Alt yapımızdan 3 genç oyuncumuzu A takımımızın kadrosuna aldık.

2019-2020 sezonunda şampiyonluk yolunda çok iyi bir kadro kurarak ligde mücadelemize başladık.

Ancak çok talihsiz bir sezon yaşadık. Golcülerimizden Zekeriya Baş’ın bir maçta bileğinin kırılması. Takım Kaptanlarımızdan Samet Dilli’nin bacağının kırılması hem yönetim olarak bizleri hem de tüm spor camiasını üzdü.

İnşallah iki sporcumuzda en kısa sürede iyileşerek yeniden yeşil sahalara döneceklerdir.

Lig şampiyonluğunda yaşadığımız bu önemli zorluklara rağmen sezon sonunda grubumuzda şampiyon olarak bir üst ligde yani Muğla Süper Amatör Küme Liginde mücadele etme hakkını kazandık.

Şampiyonlukta emeği geçen katkısı olan tüm futbolcuları hem şahsım hem de yönetimim adına kutluyor ve bir kez daha kendilerine teşekkür ediyorum.

Hüseyin Açar- Bir spor kulübünün başarılı olması için neler yapılmalıdır? Milas Gençlikspor Kulübünde ki başarıyı neye bağlıyorsunuz?

Ersin Köksal- Öncelikle kulüp olarak iyi bir ekip oluşturulmalıdır. Bu ekip sporda ki başarıları için hedeflerini ortaya koymalıdır. Kulübünüzün yönetiminde görev alacak isimler spor kültürü almış, sporla buluşmuş ve kamuoyu tarafından da saygınlığı olan, ismi herhangi olumsuz bir davranışa karışmamış ve herkes tarafından saygınlığı kabul edilmiş kişilerden oluşturulmalıdır.

Milas Gençlikspor Kulübü olarak siyasi kişilerden ve gruplardan hep uzak durduk. Çok sesli olmaya gayret ettik. Her siyasi görüşten isimleri yönetimimize almaya dikkat ettik.

Milas Gençlikspor Kulübünde daima ben değil biz zihniyeti ile çalıştık. Herkesin yönetim içersindeki fikrini dinledik. Başkan ne derse o olur düşüncesine hiçbir zaman girmedik. Yönetimimizdeki değerli arkadaşlarımızla Milas Gençlikspor Kulübü olarak 8 yıllık bir planlama yaptık. Bu planlamanın 4.Yılındayız. Sanırım yaptığımız güzel çalışmalar ve başarılarımızla Milas ve Muğla’da kulübümüzün isminden övgüyle söz ediliyor.

Tabii bu başarımızda en büyük rol kulübümüzün her spor branşındaki değerli antrenörlerindir. Hocalarımızla karşılıklı güvenimizin olması başarıda önemli bir yer tutmaktadır.

Kulübümüzde para her zaman ikinci planda oldu.

Bir spor kulübünün başarılı olmasındaki en büyük etken hiç şüphe yok ki istikrarlı olmaktan geçmektedir

Hüseyin Açar- Milas Gençlikspor Kulübünün sportif etkinliklerinde ki olmazsa olmazları nelerdir?

Ersin Köksal- Bu sorunuza şöyle cevap vermek istiyorum.

Her şartta ne olursa olsun kulüp vizyonundan ödün vermemek, İyi bir yönetim kadrosu kurmak, yönetimde istikrar sağlamak, hedefleri iyi tespit etmek, hedeflere giden yolda iyi planlamalar iyi çalışmalar yapmak, disiplinli olmak ve doğruluktan ayrılmamak olarak belirtebilirim.

Hüseyin Açar- 2019-2020 sezonunda kulübünüzün sportif çalışmalarını rahat bir şekilde yapabilmeniz için finans sorunun çözümünde nasıl bir yol izlediniz. Sizlere bu anlamda kimler ve nasıl destek oldu?

Ersin Köksal- Milas Gençlikspor Kulübü kuruluşundan beri bu güne kadar sürekli olarak projeler üretmiş ve bu projeleri hayata geçirmek için çalışmalar yapmıştır.

Öncelikle kendi ayaklarımız üzerinde durabilmek adına çeşitli çalışmalar yaptık.

Sezon içersinde futbol turnuvaları düzenledik, Ataparktaki reklam panomuz, Milas Şehir Stadyumunun yanındaki büfe, Muğla Büyükşehir Belediyesinden

kiraladığımız halı sahanın dışında yönetim kurulu üyelerimizin kulübümüze yaptıkları bağışlar, üye aidatlarımız,100 Gold üyelik geliri,100 Platin üye geliri, kurumlardan alınan nakdi yardımlar Milas Gençlikspor Kulübünün sportif çalışmalarına büyük destek olmuştur.

Hüseyin Açar- Milas Gençlikspor Kulübünün kurulduğu yıldan beri kulübün yönetim kurulu başkanlığını yapıyorsunuz. Ancak bu sezon sonunda şampiyonluk sonrasında Kastamonu Havalimanına Başmüdür olarak atamanız yapıldı.

İşinizdeki bu görev değişimi ile birlikte yeni sezonda sizde kulüp yönetiminde görev almayacağınızı ve başkanlık yapmayacağınız açıkladınız.

Beklediğiniz bir tayin miydi?

Bu gelişmelerle ilgili bilgileri sizden öğrenebilir miyiz?

Ersin Köksal- Kastamonu Havalimanına başmüdür olarak atanmam benim için büyük bir onurdur. Milas Bodrum Havalimanında 22 yıllık bilgi birikimim bulunmaktadır. Bu bilgi birikimimi şimdi yeni görev yerim olan Kastamonu’da kullanmak istiyorum.

Milas Gençlikspor Kulübünde yönetimde birlikte çalıştığım değerli arkadaşlarımın yoğun olarak yeni sezonda da kulüp başkanlığı yapmam için baskısı var. Milas Gençlikspor Kulübünde 17 yönetim kurulu arkadaşım var. Bu arkadaşlarımın tamamı kulübümüzde başkanlık yapabilecek yetenekte ve karakterde isimlerdir. Kulüp başkanlığı için yeterli bilgi ve becerilere sahiptirler.

Vizyonu, hedefi, planı belli olan bir spor kulübüyüz.

Ben başkan olmasam bile rahatlıkla yönetilebilecek bir kulüp yapısı bıraktık. Henüz belli olmamak ile birlikte bu 17 isimden biri kulübümüzün yeni sezonda başkanlığını yapabilir ben de gerekirse yönetim kadrosu içinde görev alabilirim.

Hüseyin Açar- 2020-2021 sezonunda Muğla Süper Amatör Küme Liginde ki hedefinizi açıklayabilir misiniz?

Ersin Köksal- Kulübümüzün yeni sezonda ki hedefi bellidir.2023-2025 yılları arasında daha üst liglerde mücadele etmek.

Bu hedef doğrultusunda alt yapı çalışmalarımızı tüm kategorilerde tamamladık. Süreç içersinde kulübümüzün alt yapılarından yetişen tüm sporcularımız kulübümüzün kültürünü almış olacaklardır. Futbolcularımız basamakları birer birer ve emin adımlarla çıkarak üst liglerde başarıyla oynayabilecek düzeylere geleceklerdir.

Yeni sezonda ligi en üst seviyede tamamlamak istiyoruz.

Tüm çalışmalarımız kulübümüzün alt yapısından yetişen genç futbolcularımızın da yer alacağı geniş bir kadro ile ligde yer almak ve iyi futbolla ilçemizi temsil etmek olarak belirlenmiştir. Kadromuzu mümkün olduğunca koruyup genç, dinamik ve ahlaklı oyuncu grubuyla ligi en iyi bir yerde tamamlamak istiyoruz.

 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık