• 14 May 2020, Thursday 11:14
HüseyinAçar

Hüseyin Açar

Şampiyonlukların Öyküsü ve Yeni Milasspor (3)

TARAFTARIN SESİ

Hüseyin Açar- 2018-2019 sezonunda Yeni Milasspor taraftarlarının da başkan olmanız konusunda büyük baskı ve ısrarları olmasına rağmen siz göreve talip olmadınız ve bu sezonda takımın yönetimine yeni bir isim geldi.

2018-2019 sezonunda görevde olmamanıza rağmen her lig maçında taraftarlar sizin lehinizde büyük başkan diye bağırdılar.

2018-2019 sezonunda Yeni Milasspor Futbol Takımının maçlarını takip edebildiniz mi? Takımın başarısı veya başarısızlığı için herhangi bir çalışma içinde bulundunuz mu?

Hasan Özmen- 2018-2019 Spor sezonunda Yeni Milasspor Kulübünün Süper Amatör Küme Ligi’ndeki maçlarının bazılarını izleme fırsatı buldum.

Her maça gitme şansım olmadı. İşlerimin yoğunluğu nedeniyle lig maçlarını izleyemedim.

Müsabakalarda taraftarların şahsım adına lehte güzel söylemleri olmuş, hepsine tekrar teşekkür ediyorum.

Ancak ben hiçbir kimseye ya da taraftarlarımıza maçlarda benim için bağırın demedim demem de…

Demek ki görev yaptığımız 3 yılda taraftarlarla gönül bağımızı iyi kurmuşum ve taraftarlarımızın sevgisini almışım.

Aslında bu soruyu taraftarlarımıza sorsan daha doğru olurdu..

Benim görev sürem 3 yıl ve bu süreyi  2 şampiyonlukla yaşadık ve yaşattık.. Bir kez daha üstüne basarak söylüyorum ki görev yaptığımız 3 yılda kalıcı başarıları sağlayamadık. BAL Ligi statüsünü ne kadar eleştirirsek eleştirelim 3 yılımızda bir üst tura çıkmayı başaramadık.

Ben kulüp yönetimi ve başkanlıkta taze bir kana ihtiyaç olduğunu düşünerek 2017 sezonunda kongre kararı aldım. Bizlerin yerine kulübü daha yönetecek, takımı bir üst lige taşıyabilecek beceri ve donanıma sahip insanların çıkabileceğini düşündüğüm için görevi bırakma kararı aldım.

Bu anlamda da yeni aday arayışları içine girdim. İnandığım bir iki kişiyle görüştüm. Aday olmaları halinde kendilerine destek olacağımı belirttim.

Ama görüştüğüm kişiler aday olmayacaklarını söylediler görüşlerine saygı duydum çünkü kulüp yöneticiliği çok zor ve yorucu bir iştir.

Taraftarlarımızın lehime yönelik tezahüratlarına gelirsek bu sorunun cevabını en iyi onlar verebileceklerdir.

Siz de beni yakından tanırsınız, mütevazı bir yaşamım var, yaşantımızın ne kadar basit olduğunu, nerelerde oturduğumuzu, nerelerde kimlerle birlikte olduğumuz bellidir.

 “Efsane Başkan” ismini ben hiçbir zaman hiçbir yerde telaffuz etmedim.

 Taraftar grubumuz öyle kolay adamlardan oluşmuyor, ona buna benim için maçlarda bağırın diyebileceğim basitlikte hiçbir isim  o grubun içinde yok..

Hepsi işi gücü olan ama gönüllerinde daima Mor Beyaz sevda olan bireylerdir.

Takımın ve Yeni Milasspor’un başarısı için görevde olsak da olmasak ta her zaman olumlu ve güzel işlerde katkımızı sağladık, sağmaya da devem edeceğiz…

Hüseyin Açar- Yeni Milasspor Kulüp Başkanlığı döneminizde bir öz eleştiri yaparak benim de hatalarım oldu dediğiniz neler var?

Keşke şunları yapsaydım ya da yapmasaydım dediğiniz şeyler var mı?

Hasan Özmen- Görev yaptığım 3 yıl içinde elbette keşke yapsaydım ya da yapmasaydım dediğim şeyler oldu.

Mesela 2015-2016 sezonunda deplasmanda Marmaris takımıyla 3-3 berabere kaldıktan sonra o dönemdeki hocayla yollarımızı hemen ayırabilseydim.

Yine aynı yıl Milas’ta Ortakentspor ile oynadığımız maçta yapılan kural hatasını üst makamlara taşıyabilseydik. (3 yılda oynadığımız tüm maçların video kayıtları var elimizde)

2016-2017 sezonunda Muğla’da Yatağanspor ile oynadığımız BAL Ligi terfi maçında santraforumuz Ulaş Çetin’in değişikliği gösterildiği sırada sahaya inerek bu değişikliği yaptırmamayı isterdim.

 Yapamadım söyleyemedim…

 Tabii maçın beraberlikle tamamlanması ve penaltılarla elenmemizi sadece bu değişikliğe bağlamak haksızlık olur.

Hakem hataları, son dakikalarda Emre Kuncak’ın ceza sahasında düşürülmesi ve verilmeyen penaltımız..

Üç kez istifa dilekçesi yazdım, yönetim içersinde sorunlar yaşadım, çok üzüldüm görevi bırakmak istedim, kararlar aldım imzaladım ama arkadaşlarım imzalamadılar, kimse başkanlık yapmak istemedi ben de öylece bırakıp gitmek istemedim.

Futbolcularımıza 6-8 hafta maç başı ücretlerini veremedim iki kez bu yüzden istifa ettim ama her defasında yeniden para buldum futbolcularımıza dağıttım. İstifalarımı yazmasaydım diyeceğim ama yazmasaydım da para bulamayacaktım sanki..

Yani keşkelerim de işte böyle…

Hüseyin Açar- Yeni Milasspor Kulübünün geleceğini nasıl görüyorsunuz?

Başarılı olmak ve üst liglerde kalıcı başarılar sağlayabilmek için neler yapılmalıdır?

Hasan Özmen- Yeni Milasspor Milasımızın ve hepimizin spor kulübü ve futbol takımı da hepimizin takımıdır.

160 bin kişi bu renklere, bu takıma ve bu kulübe sevdalanmıştır.

Yeni Milasspor’a herkes sahip çıkmalı ve destek olmalıdır.

Kulübümüzün geleceği ile ilgili benim çok büyük endişelerim yok.

Birleştirici, birlik ve beraberliği sağlayacak bir kulüp başkanı altında önce tesis ve antrenman sahaları, kulübe kalıcı ve sürekli gelirler, üye aidatlarının en az 50 lira ve en az 500 üye olmasıyla uzun dönemde planlamalar yapılabilir.

 Bu hedeflere ulaşabilirsek uzun yıllar elde edilebilecek kalıcı başarılar yakalayabiliriz.

Fethiyespor, Aydın 1923, B.B.Bodrumspor modelleri gibi…

Yeni Milasspor’un geleceğini tartışmamız için yukarıda saydığım şartların oluşması için çalışmalara hemen başlamalıyız.

Yeni Milasspor’un başarısı için şehrimizin önde gelen isimleri, kamu kurum ve kuruluşlarını harekete geçirip birlik ve beraberlik içersinde koyulan hedeflere ulaşabilmek için mücadele etmeliyiz.

Hüseyin Açar- 2015-2018 dönemlerinde 3 sezon Yeni Milasspor Kulübünün yöneticiliğini yaptınız, bu spor kulübünde görev yaparken sevindiğiniz, üzüldüğünüz günler oldu.

Son olarak Yeni Milasspor Kulübü ile ilgili olarak neler söylemek istersiniz?

Hasan Özmen- Sizin de belirttiğiniz gibi 3 yıl Yeni Milasspor Kulübünde yöneticilik ve kulüp başkanlığı görevinde bulundum.

Hiçbir kimseyle hiçbir hesabım olamaz.

Bir spor kulübünde başkanlık ve yöneticilik yapıyorsanız yaptığınız işleri beğenenler kadar beğenmeyenler de olacaktır.

Sosyal Medyada yapılan eleştiriler her dönemde olur, bizlerin yöneticilik dönemlerinde olduğu gibi…

Yeni Milasspor Kulübü’nün daha başarılı olması adına yapılan eleştiriye saygı duyarım. Yeter ki yapıcı olsun..

Sadece spor kulüplerinde yöneticilik yapan isimlere sosyal medya yoluyla hakaret edilmesini asla onaylayamam. Elbette eleştiriler olacaktır. Bizler de bu eleştirilerden olumlu dersler alarak kulüp yönetimi sırasındaki yanlışları ve hataları görüp doğruları yapmaya çalışacağız.

Üzüldüğümüz nokta halen daha hakkımızda gerekli gereksiz söylemlerin yapılmasıdır.

Kimseye verilemeyecek bir cevabımız yoktur.

3 Yıllık görev süremizde Yeni Milasspor Kulübüne maddi ve manevi destek olan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum.

Başta Belediye Başkanımız Kulübümüzün de Onursal Başkanı Muhammet Tokat olmak üzere, Milas Kaymakamımız Eren Aslan’a, Milasımızın eski Emniyet Müdürümüz Turgay Ava’ya, Kaplankaya İnşaat(Burak Öğmen), Bodrum Beton (Remzi Ozan), MYC İnşaat Lux Otel(Murat Akdoğan), Yeni Milasspor Kulübünü yönetme cesaretini gösteren, maddi ve manevi yanımızda olan, destek veren ailesini, işini ikinci plana atan yönetici arkadaşlarım Çağrı Subaşı, Gürel Karakaş, Mehmet Aydeniz’e,  takımımızı 2 sezon namağlup şampiyon yapan teknik Sorumlularımız Cenk Atasoy’a, Hüseyin Öztemiz, Güray Ceylan’a, yardımcıları Fatih Oğuzhan, Mustafa İçöz hocalarıma, kulüp müdürlerimiz Hüseyin Kalay ve Gökhan Evdaş’a malzemecimiz Nadir Kölecik’e, aşçımız rahmetli Recep Aksu’ya ve aşcılarımız Feriştah ile Meral Hanıma, sahamızın en iyi şartlarda olmasını sağlayan stad görevlimiz Ferdi Aşıcı’ya, takımımıza 3 sezon boyunca yemek veren Mylasa 48 sahibi Şafak Kaya’ya, Doy Doy resturant İsa Uzer’e, iç ve dış saha demeden yağmur ve çamur gözetmeksizin her maçımızda iyi ve kötü günlerimizde 12nci adam olan Sevdamsın Taraftarlar Derneğine ve başkan Nihat Abbak’a, Amigo Şeker İbrahim Alır’a görev sürelerinde kulübümüze maddi olanaklar sağlayan Faik Karagöz Başkan Yardımcıma ve meclis üyem Halil Kocabaşoğlu’na, maddi ve manevi destek sağlayan yönetim kurulu üyelerimize Okan Koban, Çağlar Koban, Tuğrul Durukan, Ercan Polat arkadaşıma, manevi desteğini her zaman veren Önder Sevim’e, İlhan Çimenci, Cengiz Çeşme, Muhammet Ali Öz arkadaşıma nakdi ve reklam yardımı yapan İlgin Göktepe’ye, as başkanımız rahmetli Veysi Durukan’a, manevi desteklerini her zaman bizlere hissettiren Turgut Serin’e, Cenk Afyonlu’ya, Aşkın Kabak’a, Arif Koz’a, Mehmet Ötenen’e, Burç Barut’a, 3 yıl boyunca takım kadrosunda yer alan ve şampiyonluklarda emeği olan tüm futbolcu kardeşlerime, 3 yıl boyunca desteklerini esirgemeyen işadamlarımıza ve Milas esnaflarına ve son olarakta bu sohbet olanağını bana sağlayan görev süremiz boyunca her daim yanımızda olan zaman zaman bir taraftar gibi olan siz değerli basın mensuplarımıza ve şahsınıza, hem kendi adıma hem de 3 yıl birlikte görev yaptığım yönetim kurulu arkadaşlarım adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Hüseyin Açar- Milas’ın spor muhabiri olarak ben de Yeni Milasspor ile ilgili yaptığımız sohbete katıldığınız ve yaptığınız açıklamalar için size teşekkür ediyorum.

İlçemizin güzide spor kulübü Yeni Milasspor’a sportif çalışmalarında başarılar diliyorum.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık