• 12 January 2021, Tuesday 8:29
HüseyinAçar

Hüseyin Açar

​​​​​​​Milas Belediyespor Voleybol Lig Değerlendirmesi

Üç yıldır Türkiye Büyük Erkekler Voleybol Liginde ilçemizi temsil eden Milas Belediyesi Büyük Erkekler Voleybol Takımı, 2020-2021 Voleybol sezonun ilk yarısında gösterdiği başarılı performansla hem ilk yarıyı lider olarak tamamladı, hem de oynadığı iyi, etkili ve güzel oyunla grup şampiyonluğunun en büyük adayı olduğunu gösterdi.

Kulüp Başkanlığını Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın yaptığı, Teknik Sorumluluğunu Osman Çakıray’ın üstlendiği ve antrenörlüklerini Sefa Koşar ile Ayhan Yalçın’ın yaptığı, eski sporcusu Soner Çay’ın da skor antrenörlüğü yaptığı Milas Belediyespor Büyük Erkekler Voleybol Takımı, ligin ilk yarısında toplam 11 lig maçı oynadı.

Bu maçlarda 10 galibiyet ve 1 mağlubiyet aldı. 30 puan toplayarak ilk yarıyı Alanya Belediyespor’un önünde, aynı puan ile averajla lider olarak tamamladı.

İlçemiz temsilcisi ilk yarıda Ankara’da Manisa Kula Belediyespor’a 3-0 yenilerek ligde ilk yenilgisini aldı.

Milas’ın Efeleri: Takım Kaptanı Görkem Yazgan, Burak Eser, Onur İrteni, Samet Akyıldız, Mehmet Ali Doğan, Andaç Kapan, Taha Sabah, Selçuk Karakoyun, Batuhan Karaca, Mert Mutlu, Enes Güç, Ali Cebeci, Oktay Tetik, Barış Çetrefil

Milas’ın Efelerinin İlk Yarı Karnesi

1.Maç 10 Ekim: Halk Bankası:0 Milas Belediyespor:3

2.Maç17 Ekim: Milas Belediyespor:3 Ziraat Bankası:0

3.Maç 25 Ekim: Düzce Travelspor:1 Milas Belediyespor:3

4.Maç 31 Ekim: Milas Belediyespor:3 Alanya Belediyespor:1

5.Maç 7 Kasım: Milas Belediyespor:3 Bigadiç Belediyespor:0

6.Maç 15 Kasım: Jeopark Kula Belediyespor:3 Milas Belediyespor:0

7.Maç 22 Kasım: Milas Belediyespor:3 Kayseri Melikgazi Belediyespor:0

8.Maç 28 Kasım Sainth Joseph:1 Milas Belediyespor:3

9.Maç 6 Aralık Milas Belediyespor:3 Konya Büyükşehir Belediyespor:0

10.Maç 13 Aralık Maliye İhtisasspor:1 Milas Belediyespor:3

11.Maç 20 Aralık Milas Belediyespor:3 Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor:0

Başarılı bir ilk yarı

Tablodan da görüldüğü ve anlaşıldığı gibi bu yıl ilçemiz temsilcisi Milas’ın Efeleri, yer aldıkları Türkiye Büyük Erkekler Birinci Voleybol Ligi’nde kırılması güç bir rekora imza atarak, açıkçası voleybolu ilgiyle takip eden ve seven voleybolseverleri şaşırtmıştır.

İlk yarıda oynadığı toplam 11 lig maçının 6’sında rakiplerini 3-0, 4 tanesinde rakiplerini 3-1 yenen temsilcimiz ilk yarıda tek yenilgisini 3-0 lık sonuçla Ankara’da Jeopark Kula Belediyespor karşısında almıştır.

Lige katıldığı 3 yıldır ligi ilk dört sıra içersinde tamamlayan ve 2019-2020 sezonunda grubunda lig şampiyonu olarak Play Off’larda mücadele eden ilçemiz ekibi, üç yıldır Efeler Liginin kapısından dönmektedir. Geçen sezon grup şampiyonu olan, Ankara’da oynanan Play Off maçlarına katılan temsilcimiz, pandemi nedeniyle 4 takımın alınacağı Efeler Ligi’nde 8 takım içersinde Play Off’ta 5.takım olarak grup maçlarını tamamladığı için Efeler Ligini kıl payı kaçırdı.

2020-2021 Voleybol sezonunda takım kadrosunu tamamen yenileyen Milas Belediyespor, lige ilk başladığında bir önceki sene gösterilen lig başarısının yakalanacağı konusunda kafalarda bir soru işareti bırakmıştı. Ancak üst üste alınan seri galibiyetler, saha içersinde sporcuların gösterdiği iyi ve başarılı performans ve kenar yönetimin uyumlu ve hırslı idaresi lig maçlarına yansıdı ve bu oyun Milaslı tüm voleybolseverleri  mutlu etti..

İçinde bulunduğumuz sezon oldukça zor bir sezon olarak voleybol tarihine geçecektir; zira tüm dünyayı saran ve sarsan Covit 19 salgınından ülkemizin de nasibini alması, genel hayatı tamamen değiştirdiği gibi spor karşılaşmalarına da olumsuz bir şekilde yansımıştır.

Ancak taraftarsız da olsa zor şartlarda oynanan profesyonel lig maçları hayatımıza bir parça da olsa renk ve anlam katmıştır.

Bu anlamda profesyonel voleybol birinci liginde ilçemizi ve ilimizi temsil eden Milas Belediyespor Büyük Erkekler Voleybol Takımı, yer aldığı ligin en başarılı takımı olarak ilk yarıyı tamamlamıştır.

Sezon sonunda bu ligde ilk 4 takım Play Off maçlarına katılacaktır. Ligin son 4 sırasında yer alarak ligi tamlayacak takımlar ise gelecek sezon bir alt ligde mücadele edecektir.

İlçemiz takımı Milas Belediyespor’un yapacağı ara transferlerle ligin ikinci yarısında da ilk yarıdaki başarılı oyununu sürdürerek ligi ilk 4 içinde tamamlayacağına olan inancımız, ilk yarıdaki gösterdikleri üstün performans ve başarıyla sabitlenmiştir.

Ancak gönlümüzdeki sonuç ligin sonunda grup şampiyonluğudur.

Voleybol İlk Sırada

Son yıllarda ilçemiz Milas’ta spor denilince aklımıza ilk sırada voleybol gelmektedir.

Milas, spor anlamında geçmişi başarılarla dolu, geleceği ise yapılacak yeni spor tesisleriyle parlak bir ilçedir.

Hangi spor branşında başarı isteniyorsa mutlaka o ilçede o spor branşının yapılabilmesi için gerekli spor tesisleri olmalıdır.

Futbolda devlet eliyle güzel bir futbol sahamız yapılamış ve futbolun hizmetine girmiştir.

Milas Belediyesi tarafından yapılan Atatürk Spor Kompleksi Voleybol, Basketbol, Hentbol, Masa Tenisi ve Yüzme gibi spor dallarında antrenmanlar yapılsın diye sporun ve sporcunun hizmetine girmiştir.

Antrenman salonu olarak yapılan Milas Atatürk Spor Kompleksi son dönemde sporcularımızın antrenmanlarını düzenli yapabileceği bir yer olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bu salonun yapımında emeği olan herkesi gönülden kutluyorum. Pandemi sonrasında yarı olimpik yüzme havuzu yeniden yüzme sporuna gönül verenlerin hizmetine girecektir.

Milas gelecekte yeni spor tesislerine kavuştuğunda, spordaki başarımız da, genç sporcularımız ve yetenekli, deneyimli antrenörlerimizle daha üst seviyelere çıkacaktır.

İlk maç Milas’ta Halk Bankası’yla

Milas Belediyespor Kulübü Büyük Erkekler Voleybol Takımımız ikinci yarı lig maçlarına 24 Ocak tarihinde Milas Atatürk Spor Kompleksi’nde oynayacağı Halk Bankası karşılaşması ile başlayacaktır.

2020-2021 Voleybol sezonun ikinci yarısında tribünlerde sporseverleri görmek umudu ve salgın hastalığın sona ermesi temennisiyle, Milaslı tüm sporseverlerimizin yeni yılını kutluyor ve Milas’ın Efelerine lig maçlarında başarılar diliyorum.

 

 

 

 

 

 

 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık