• 30 January 2020, Thursday 8:22
HüseyinAçar

Hüseyin Açar

Hayatımıza Anlam Katan Günler

Bugünkü köşe yazımda insanları birbirlerine yaklaştıran en önemli 2 olaydan söz ederek yazıma başlıyorum.

Düğünler ve Cenazeler hayatımıza anlam kazandıran olaylar olarak her zaman bizlerin yanında olacaklar.

Yardımlaşmanın, paylaşmanın önemini ortaya çıkaran düğünlerimiz yaşantımızın en keyifli ama bir o kadar da en zor olayıdır.

Özellikle Milas düğünleri oldukca güzeldir.

Erkek tarafının farklı, kız tarafının farklı bir şekilde düzenledikleri düğünlerimiz görsel açıdan oldukça zenginlikleri içersinde barındırır.

İsimleri ilçemiz Milas'ın dışına taşan Milas festivallerinin vazgeçilmez müzik gruplarından Dibekdere Davul Zurna Ekibi4nin enerjisi yüksek ahenkli müzik ziyafeti, izleyenlerin de büyük beğenisini almaktadır.

Yine düğünlerimizin olmazsa olmazı düğün yemekleri her damak zevkine hitap etmektedir.

Kuru fasülye, nohut, pilav, Milas'a özgü tatar denilen yogurtlu patates kızartması, yoğurtlu makarna, sahibinin maddi durumuna göre ya et yemeği, yahut tavuk yemeği düğünlerimizin olmazsa olmaz yemeği keşkek, mevsim salataları ve düğün yemeklerinin tatlıları kabak tatlısı, helva vazgeçılmez tatlarımızdandır.

Milas düğünleri oldukça renkli geçer. Ayrıca Milas'ın köy düğünleri de yöresel kıyafetlerin giyilmesi ile çok daha anlam kazanır.

Düğünler birlik ve beraberliğin pekiştiği önemli günlerimizdir.

Düğünlerimiz kadar hayatımıza anlam katan bir başka olay ise cenaze törenlerimizdir.

Birlik ve beraberliğimizin önemli günlerinden biridir cenaze törenleri...

Acının paylaşıldığı, hüznün değer kazandığı, kederin bazen sevince dönüştüğü bu günler, insan olmanın anlamını anlatan günler olarak hayatımızın renkleri olmaya devam edecektir.

Düğün de cenaze de bizlere insan olduğumuzu anlatan önemli günlerdir.

Birlikte hep beraber yaşanırsa ve paylaşılırsa anlam kazanan yorgunlukları sevince ve yaşama daha da fazla bağlanmamıza vesile olan bu özel günlerde sevdiklerimizin, dostlarımızın, arkadaşlarımızın yanında olalım ve düğünlerimizi de cenazelerimizi birlikte yaşayalım.

Geçtiğimiz hafta içersinde Elazığ Merkezli ve birçok ilimizde hissedilen ve 40'a yakın vatandaşımızın hayatını kaybettiği ve 100 lerce yaralı vatandaşımızın olduğu depremde, ülkece üzüldük ve yaralandık.

Ancak bu depremler bazı gerçekleri de bir kez daha gözler önüne serdi.

Depreme dayanıklı evleri neden yapmıyoruz, neden gerekli tedbirleri almıyoruz?

Elezığ ve diger illerimizde depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum.

Yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar temenni ediyorum.

Birlik ve beraberliğin önemini vurgulamaya çalıştığım yazımla umut ediyorum ki hayatımız bir nebze de olsa güzelleşir..


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık