• 24 January 2019, Thursday 8:28
HüseyinAçar

Hüseyin Açar

Milas Gençlikspor Yerküpe maçı ve sezon değerlendirmesi

Muğla Birinci Amatör Küme Ligi A grubunda oynanan son lig maçında Güllük Stadyumu’nda rakibiyle 0-0 berabere kalan Milas Gençlikspor, belki bu beraberlikle şampiyon olup, Süper Amatör Küme Ligi’nde oynama hakkını elde edemedi ama bana göre çok daha önemli bir başarıya imza attı.

Şampiyon olmak, bir üst ligde yer almak elbette çok güzel, ama böylesine önemli başarılardan daha çok daha anlamlı bir başka başarı var ki, işte Milas Gençlikspor bu başarıya imza attı.

Şampiyonluk maçı sonrasında Milas Gençlikspor’un tüm yönetim ekibi ve takımın futbolcu kadrosu ile teknik sorumluları ve maçı izlemeye gelen Milas Gençlik ve Milas taraftarları oldukça üzgündüler.

Ancak bu üzgünlük sadece şampiyon olamamanın üzgünlüğü değil koskoca bir sezonun şampiyonluk gibi anlamlı bir başarıyla taçlandırılamamasından kaynaklanıyordu.

Milas Gençlikspor Futbol Takımı sezon boyunca oynadığı iyi futbolla ilçemiz Milas’ı Muğla’da en iyi şekilde temsil ederek, ilçemizin adını başarıyla duyurmuştur.

Futbolda kazanmak da var kaybetmek de.. Lig mücadelesinde her maç bir sonraki maçın kaderini ve ligdeki mücadelenizin yolunu belirler. Milas Gençlikspor, ligde Güllük’te oynadığı karşılaşmada Özpisispor’a ve yine şampiyonluktaki en büyük rakibi Menteşe Yerküpespor’a Kavaklıdere Sahasında yenilmesiyle şampiyonluk yolunda büyük yara aldı.

İşte bu iki maç Milas Gençlikspor’u şampiyonluktan alıkoyan maçlar oldular. Üstüne üstlük birde şampiyonun belirleneceği ligin son karşılaşmasında Güllük Stadyumu’nda Menteşe Yerküpespor’u yenememesi, ilçemizin bu başarılı takımını şampiyonluktan etti.

Yerküpe karşılaşmasında hem ilk yarıda hem de ikinci yarıda girdikleri net gol pozisyonlarından yararlanılamadı.Konuk takım Yerküpe 1 puan avantajını savunma yaparak korudu ve istediği 1 puanı da alarak Güllük’ten Şampiyon olarak ayrıldı.

Maçla ilgili olarak çok fazla bir eleştiri ve değerlendirme yapmak istemiyorum; biliyorum ki bu son maç uzun süre futbolcuların hafızalarından silinmeyecek. Bu tür maçlarda yer alan futbolcular için şampiyonluk karşılaşmaları asla unutulmaz.

Hani futbolda söylenen bir klişe söz var önümüzdeki maçlara bakacağız diye.. Bizde onu söyleyelim diyeceğim am,a önümüzde oynayacağımız bir maç kalmadı. O zaman bizde şunu söyleyebiliriz: önümüzdeki sezona bakacağız artık.

Bazen kaybetmek kazanmak kadar değerlidir

Her şeye rağmen kazanan bu sene Milas Gençlikspor oldu diyorum. Çünkü hem futbolcuları hem teknik ekibi hem de yönetici kadrosu ile sıkıntısız bir sezon yaşayan Milas Gençlikspor, Milas’ın gurur duyacağı bir kulüp ve takım olmuştur.

Bu anlamda ben, öncelikle bu kulübü başarıyla idare eden kulüp başkanı Ersin Köksal’a, yönetim kadrosunda yer alan tüm yöneticilere, takımın sezon boyunca

Genel Kaptanlığını yapan Ercan İnce’ye, takımın teknik sorumluları Ali Akın Çilek’e, Çağrı Arıkan’a, alt yapı antrenörü Güray Fedakâr’a ve takımın sezon içersindeki lig mücadelesinde yer alan tüm futbolcu kardeşlerime teşekkür ediyorum.

2019-2020 Futbol sezonunda bu kez şampiyon olacaklarına inandığım bu kadro ile yola devam etmek dileğim ve isteğimi de belirterek, sezon boyunca yaptıkları etkili ve anlamlı lig mücadeleleri için Milas Gençlikspor’un tüm camiasını kutluyorum.

 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık