• 02 June 2017, Friday 19:26
HüseyinAçar

Hüseyin Açar

Şenlik ve Festivaller Şehri Milas

Yaşadığımız Günler / Hüseyin AÇAR

Milas, kültürün, sanatın ve sporun en yoğun olduğu dönemi ile kendini anlatmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen ve Milas’ın tanıtımı adına başarıyla tamamlanan 1. Balık Feştivali ve Çocuk Oyunları Şenliği’nden sonra şenlik ve festivaller Milas’ta devam ediyor.

3 bin öğrenciyle Milas Stadyumunda gerçekleştirilen balık figürü oluşturma ve 5 bin öğrenciyle Milas Atapark’ta yapılan Topaç çevrime etkinlikleriyle Dünya Guinness rekorlarını kıran Milas, şimdi 2 yeni şenlik ve festivale ev sahipliği yapıyor.

 

MiFAD Kültür Şenlikleri

Milas’ın tanıtımını en doğru ve en güzel bir şekilde her yıl yapan Milas Foklor Araştırma Derneği (MİFAD) bu yıl da gerçekleştireceği Kültür Şenliği ile çıtasını bir adım daha yükseğe çıkartıyor.

Milas Atatürk Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi Öğretmeni Mustafa Emekli’nin başkanlığını yaptığı MİFAD, geçmiş dönemlerde eski başkanları ve yönetim kurulu üyesi Emrah Mergen ile yine Milas adına yaptıkları Halk Oyunları Festivalleri ve Kültür Şenlikleri ile Milas’ta güzel ve olumlu çalışmalara imza atmışlardı.

Bu yıl altıncısı gerçekleştirilecek olan MİFAD Kültür Şenlikleri, 2 Haziran Cuma günü ikincisi yapılacak olan Okul öncesi öğrencilerin yarışacakları Satranç Turnuvası ile başlayacak. Şenliğin sportif etkinliği sonrasında MİFAD Sanat Merkezinde çeşitli dallarda eğitim alan öğrencilerin sene sonu gösterileriyle şenlik sürecek. Hafta sonu yapılacak olan Kültür Şenliği gösterileri ise saat 21.00’de başlayacak.

Milas Açık Hava Tiyatrosu’nda 3 - 4 Haziran günlerinde gösterilerini gerçekleştirecek olan MİFAD Sanat Merkezi öğrencilerini ve onları bu gösterilere hazırlayan sanat eğitmenlerimizi kutluyorum.

 

Karya Tiyatro Festivali

Festivaller Kenti Milas, MİFAD Kültür Şenliği sonrasında yine bir festivale ev sahipliği yapıyor. Milas’ta tiyatro ve sanat ve kültür adına bugüne kadar olumlu ve güzel çalışmalara imza atan Karya Sanat Atölyesi, bu kez karşımıza Altıncı Karya Tiyatro Festivali ile çıkıyor. Genel Sanat Yönetmenliğini Dağlar Uygur’un yaptığı Milas Karya Sanat Atölyesinde Sanat ve Tiyatro Eğitimleri alan çeşitli yaş gruplarından öğrenciler, aldıkları eğitimlerin sonunda neler yapabileceklerini Milaslılara göstermeye hazırlanıyorlar.

Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonunda büyükler için hazırlanan BERBER isimli 2 perdelik oyunla Tiyatro Festivaline başlayacak olan Karya Sanat Atölyesi, önümüzdeki hafta boyunca her gün, öncelikle küçük öğrencilerin oyunları, sonrasında da büyük öğrencilerin oyunları ile karşımıza çıkacaklar.

Büyük emek, zorlu çalışma şartları ve sonsuz sabırla hazırlanan tiyatro oyunlarında sahneye çıkacak olan küçük ve büyük tüm Karya Sanat Atölyesi öğrencilerini ve bu öğrencilere sanatı, tiyatroyu sevdirme çabasında olan eğitmenlerini, öğretmenleri kutluyorum.

Önce MİFAD sonra Karya Sanat Atölyesi ile Milas yine adından söz ettirecektir.

Milas adına güzel işlere imza atan güzel yürekleri ve söylenecek güzel sözleri olan tüm geleceğin sanatçılarını, tiyatrocularını bir kez daha gönülden kutluyor ve Milas halkını bu 2 güzel etkinliği izlemeye çağırıyorum.

Işıklar Kenti güzel Milasımızın güzel etkinliklerinde sanatla, tiyatroyla, halk oyunlarıyla bizleri buluşturanlara selam olsun.

 

6. Karya Tiyatro

Festivali Programı …

1 ve 2 Haziran 2017 - Saat 21.00 - Berber

3 Haziran 2017 - Saat 18.30 - Kirli Krallık

3 Haziran 2017 - Saat 18.30 - Cin Gibi Oyun

3 Haziran 2017 - Saat 20.30 - Şişe

3 Haziran 2017 - Saat 20.30 - Şenlik

5 Haziran 2017 - Saat 19.00 - Çirkin Ördek Yavrusu

5 Haziran 2017 - Saat 19.00 - Kralın Sevgisi

6 Haziran 2017 - Saat 19.00 - Fareli Köyün Kavalcısı

6 Haziran 2017 - Saat 19.00 - 5F ve 3F

7 Haziran 2017 - Saat 19.00 - Antik Yunan Hikayeleri

7 Haziran 2017 - Saat 19.00 - İki Masal Bir Son

8 ve 9 Haziran 2017 - Saat 21.00 - Kara Kedi


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık