• 31 May 2021, Monday 11:00
HüseyinAçar

Hüseyin Açar

Altay Süper Ligde

Altay 18 yıl, Altınordu 52 yıllık Süper Lig hasretini sona erdirmek için çıktıkları Play Off maçında güzel futbollarıyla alkışlandılar.

İzmir'in 2 güzide ve başarılı takımı  Altay ve Altınordu, İstanbul Atatürk Stadyumu’nda 26 Mayıs Çarşamba günü Süper Lig biletini alacak üçüncü takım olabilmek için birbirleriyle kıyasıya mücadele ettiler.

 2021-2022 spor sezonunda Süper Ligin yeni takımları  lig maçları sonrasında belli olmuştu.

Birinci lig şampiyonu Giresunspor ile play off grubunda final oynayan ve rakibini yenerek Süper Lige yükselen Adanademirspor’dan sonra, süper ligin üçüncü ve son takımı kim olacaktı sorusunun cevabı 26 Mayıs Çarşamba günü karşılığını buldu.

Aynı ligde mücadele eden Siyah Beyaz renklerin temsilcisi Altay ile genç futbolcularıyla ligin tozunu arttıran, Türk futboluna genç ve başarılı yeni futbolcular kazandıran Kırmızı Beyaz renklerin temsilcisi Altınordu arasındaki mücadeleden Altay 1-0 galip ayrıldı.

 2 İzmir takımının final maçından Portekizli Futbolcusu Paşayan'ın maçın 90.’cı dakikasında attığı güzel golle 18 yıl sonra yeniden Süper Lige yükselen Altay'ın teknik sorumluluğunu Büýük Mustafa diye tanınan  Mustafa Denizli üstlenmişti.

Altay  final maçını 1-0 kazanarak adını yeniden Süper Lige yazdırdı.

Cüneyt Çakır'ın yönettiği final maçında her iki takımın güzel futbolunu izledik. Maç sonunda sevinen Altay olurken üzülen Altınordu takımı oldu.

Egenin incisi İzmir'de uzun yıllar birçok İzmir takımı Süper Ligde yer almış ve başarılı maçlara imza atmışlardı.

2020-2021 sezonunda Süper Ligde mücadele eden yılların takımı Göztepe'nin yanı sıra Karşıyakaspor, Bucaspor, İzmirspor gibi takımlar da Süper ligde yer almıştı.

52 yıl önce Altınorduspor da yine Süper ligde mücadele etmişti.

2021-2022 spor sezonunda yeni dönemde artık İzmir'den 2 takım mücadele edecek.

Göztepe ile Altay hem İzmir'in hem de Ege’nin temsilcileri olarak Süper Ligde umut ediyorum ki uzun yıllar mücadele ederler ve alacakları başarılı derecelerle Avrupa arenasında ülkemizi temsil ederler.

Hem Süper Lig bileti alan Altay'ı hem de final karşılaşmasında Altay'a rakip olan Altınordu Futbol takımını kutluyorum.

Her iki takıma yeni sezonda mücadele edecekleri liglerde başarılar diliyorum.

Aslında Altay kazanan takım, Altınordu kaybeden takım  olarak  düşünülse de asıl kazananın İzmir olduğunu söyleyebilirim.

Teşekkürler Altay, teşekkürler Altınordu...


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık