• 12 May 2020, Tuesday 12:30
HüseyinAçar

Hüseyin Açar

Şampiyonlukların Öyküsü ve Yeni Milasspor (2)

(TARAFTARIN SESİ)

11 Mayıs yazısının devamı

Hüseyin Açar- Muğla Süper Amatör Küme Ligi’nde Yeni Milasspor Kulüp Yönetimi ve kulüp başkanlığınız döneminde 3 yılda 1 ikincilik ve üst üste iki namağlup şampiyonluk aldınız ama BAL Ligi statüsü gereği Play Off eleme maçı oynamak zorunda kaldınız. Ligde şampiyon olduğunuz halde BAL Ligine yükselemediniz. Böyle bir statüyü nasıl değerlendiriyorsunuz? Şampiyon olan takımların hakkının yendiğini düşünüyor musunuz?

Play Off’ta karşılaştığınız BAL Ligi takımlarla Süper Amatör Küme Ligi’nde mücadele eden takımların şartları konusundaki duygularınız nasıl?

Hasan Özmen- Öncelikle BAL Ligi statüsünün mutlaka değişmesi gerektiğini vurgulamak isterim. Bir yıl şampiyon olmak için uğraşıyorsunuz, gecenizi gündüzünüzü tüm çalışmalarını bir şampiyonluk ve üst lig için harcıyorsunuz. Maddi ve manevi olarak yıpranıyorsunuz emek veriyorsunuz sezon sonunda başarıya ulaşıyor ve şampiyonluk ipini göğüslüyorsunuz ama saçma bir statü nedeniyle bir üst ligdeki takımla Play Off oynamak zorunda bırakılıyorsunuz.

O zaman 1 sene neden mücadele ettik? Şampiyon olmanın neden hiçbir önemi yok?

Bana göre çok anlamsız bir statü.

2018-2019 sezonu şampiyonu Turgutries de şampiyon oldu; Play Off maçında Ortaca Belediyespor’a yenilerek bir üst lige çıkamadı ve bir sonraki sezon maddi nedenlerden dolayı da lige katılamadı.

Şayet Süper Amatör Küme Ligi’nin şampiyon olan takım BAL Ligine direkt çıkabilse şampiyon olmanın bir anlamı olacak ve bir sonraki sezon için bu moral motivasyonu ile yeniden çalışmalara daha şevkle ve heyecanla başlayacaktı.

Play Off oynadığımız bir üst lig takımlarıyla şartlarımız asla eşit değildir. Bütçelerimiz farklı, tesisler farklı, BAL Liginde mücadele eden takımların futbolcuları daha tecrübeli..

Bizler takımlarımızı 160-180 bin liraya kurarken onlar 400-500 bin liraya takımlar oluşturuyorlar. Bizler 350 lira maç başı verirken onlar 750-1000 lira prim sistemi ile ödeme yapıyorlar, onlar 24 hafta yüksek tempolu maçlar oynarlarken bizler bir sezonda en fazla 8 tane yüksek tempolu maç oynayabiliyoruz.

Şimdi bu şartlarda BAL ligi takımlarıyla, Süper Amatör Küme Takımlarının eşit şartlarda Play Off maçına çıktığını söyleyebilir miyiz?

Yatağanspor ile oynadığımız Play Off maçında takımımızın en az 3 futbolcusu maçın ağır temposunu kaldıramayarak oyundan düştüler, sürekli kramplarla uğraştılar.

Yani BAL Ligi statüsünün acilen tekrar gözden geçirilmesi ve Süper Amatör Küme Liginde şampiyon olan takımın, BAL Ligine terfi maçı oynamadan alınması gerektiği konusunda Süper Amatör Küme Ligin diğer tüm takımlarıyla aynı görüşü taşımaktayız.

Biz Yeni Milasspor Kulübü olarak oynadığımız 2 Play Off maçında sahada mücadelemizi mevcut şartlarımız oranında en iyi şekilde yaptık. Basit hatalarımızla maçları kaybettik. Bizleri en fazla üzen şampiyon olduktan sonra bir takımın kaderinin tek bir maça bağlanması ve Play Off’tan elenerek geri dönmek oldu. Koskoca bir senenin sonucu 1 maça bağlamak ne kadar adil olur bilemiyorum?

Şampiyon olan takımlar Play Off’ta elendiklerinde şampiyon olmanın sevincini bile yaşayamıyorlar çünkü şampiyon olmak takıma ve kulübe fazla bir yarar sağlamıyor.

Her sene şampiyon olsan ne faydası var. Eleme maçı yapmak zorundasın. Zaten Süper Amatör Küme Ligi takımları kendi liglerinde ekonomik olarak zor şartlarda mücadele ediyorlar.

Hüseyin Açar- 2015-2018 sezonlarında Yeni Milasspor Kulüp yönetiminde 3 yıl görev yaptınız. Bu üç yılda maddi anlamda kulübünüze destekleri nasıl ve nerelerden sağladınız?

Hasan Özmen- Görevde olduğumuz 3 sezon boyunca en büyük desteği kulübümüzün de onursal başkanı olan Milas Belediye Başkanı Sayın Muhammet Tokat’tan aldık.

İlk yılımızda 80 bin, ikinci yılımızda 140 bin ve üçüncü yılımızda 120 bin lira nakdi yardım aldık. Bu yardımlar belediyede kayıtlıdır. Çünkü belediye Encümen Kararıyla verilmektedir.

Bu maddi desteklerin yanı sıra kulübümüzün otomobil çekilişinde bilet satışlarında, deve güreşlerinde Belediye Başkanımız Muhammet Tokat’ın destekleri oldu.

Milas Kaymakamımız Eren Aslan’ın, Milas Emniyet Müdürümüz Turgay Ava ve Milas Belediye Başkanımız Muhammet Tokat hem bazı lig maçlarımızda ve Muğla’da oynadığımız Play Off maçlarında tribünlerde yer alarak manevi anlamda kulübümüze destek verdiler.Hepsine çok çok teşekkür ediyorum..

Hüseyin Açar- Yeni Milasspor Kulübü Başkanı olarak görev yaptığınız 3 yılda lig mücadelesinde sizi mutlu eden ya da mutsuz eden olaylar neler oldu?

Hasan Özmen- Kadromuzda görev yapan Nuriman isimli futbolcumuzun Dalyanspor’a 45 metreden attığı golü hiçbir zaman unutamam ve bu gol beni çok sevindirdi mutlu etti.

Yine futbolcularımızdan Emirhan Gürler’in Gümüşlük deplasman maçında uzatma dakikalarında beraberliği getiren golü ve takım kaptanlarımızdan Emre Kuncak’ın Dalaman deplasman maçında uzatma dakikalarında attığı frikik golleri anılarımda kalan mutlu dakikalardır.

Ayrıca unutamadığım ve unutamayacağım tek maç 2016-2017 sezonu sonunda namağlup şampiyon olduktan sonra Muğla Atatürk Stadyumunda oynadığımız BAL Ligine yükselme maçıdır.

Yatağanspor ile karşılaştığımız maç öncesinde Milasspor taraftarlarının 5000 kişiyle stadı bir bayram yerine çevirmeleriydi.

Taraftarlarımıza BAL Ligi sevincini yaşatamadık. Çok üzgünüm…

Takım, taraftarlar, Milas ve yönetim olarak BAL Liginde olmayı çok istedik ama olmadı…

Hüseyin Açar- 2018-2019 Sezonunda Yeni Milasspor Kulüp yönetimine talip olmama nedeniniz nedir?

BAL Ligine çıkamamanızın yeniden görev almamada etkisi nedir?

Hasan Özmen- BAL Ligine çıksaydık yeniden göreve talip olur muydum? Bu sorunuza cevabım sanıyorum ki elbette talip olurdum olurdu.

Yeniden güçlü bir yönetim oluşturarak kulübü yönetebilirdik ancak benim şahsi sorunlarım ve babamın sağlık sorunları çok büyük olması, sürekli takip edilip kontrol altında tutulması ve sürekli tedavi görecek olması Yeni Milasspor Kulübünde yeniden başkanlık yapmamı ve görev almamı engelledi.

Hüseyin Açar- Sevdamsın Yeni Milasspor Taraftarları sizin başkanlığınızdaki Yeni Milasspor takımının 3 sezonda 2 namağlup şampiyonluk alması ile çok mutlu olduklarını her zaman her yerda beyan ettiler. Ama BAL Ligine çıkamamak onları da çok üzdü.

Size her zaman saygı duydular ve sevgilerini de belli ettiler.

Yeni Milasspor Taraftarları hakkında neler söylemek istersiniz?

Hasan Özmen- Görev yaptığımız 3 sezonda her zaman taraftarlarımızın büyük desteklerini aldık, her koşulda içte ve dışta her maçımızda tribünlerde oldular ve şampiyonluklarımızın kazanılmasında büyük pay sahibi oldular.

Taraftarlarımızın görevi bırakmamamı istediklerini biliyorum ve başkanlık konusunda bana da büyük baskı yaptılar. Bu anlamda ben de bizlere destek olan Yeni Milasspor’un büyük taraftarlarına bir kez daha teşekkür ediyor ve hepsini çok sevdiğimi bir kez daha söylüyorum.

Ancak görev süremiz dolduktan sonra taraftarlarımızın baskısı olmasına rağmen yeniden göreve gelmeyi istediğimi hiçbir zaman belirtmedim. Yeniden göreve geliriz yönetim oluştururuz demedim.

Taraftarlarımız hep bizler için umutlu oldular göreve gelmemizi istediler.

Hepsinin düşüncelerine saygı duyuyor ve bir kez daha teşekkür ediyorum.

Hüseyin Açar- Görev süreniz sonunda yeniden görev almamanızda Yeni Milasspor’un tesisleşme, kalıcı gelirleri olmaması gibi nedenleri de etkili oldu galiba?

Hasan Özmen- Yeni Milasspor’un en büyük sorunlarından biri tesisleşmedir. Bizler saha ve seyirci avantajımızı bırakıp başka şehirlerde maç oynamayı hiçbir zaman düşünmedik buna mecbur kaldık.

Şehir Stadyumu önündeki baraka tesislerden ayrılmak zorunda bırakıldık. Tesisin yıkılacağı tebligatı bize ulaştığında 400 metre karesi dolu olan tesisimizin eşyalarını koyacak depo dahi bulamadık, yönetim kurulundaki arkadaşlarımın gayretleriyle yıkıma son gün kala depo bulup eşyalarımızı taşıyabildik.

Tesis konusunda çalmadık kapı bırakmadık. Takım lige hazırlık anlamında antrenmanlarına başlayacak biz daha futbolcularımızın barınağını temin edemedik. Hepimiz çaresizce ortada kaldık. Sinir bozucu bir süreci hep birlikte yaşadık.

Hiçbir kimse gel arkadaş takımın futbolcuları burada kalsın demedi diyemedi.

Milas’ta otellerle görüştük. Maliyet çok fazlaydı ve ayrıca diğer müşterilerle takım futbolcularının bir arada olması takımı olumsuz etkileyecekti.

2016-2017 sezonunda Ören’de Haluk Motel kapılarını kulübümüze açtı. Takımımızın hem iyi bir sahada oynayacak olması hem de taraftarlarımızın Ören’e gelecek olmasından dolayı sevinçli ve mutluyduk.

Ama Milas’taki gibi çok sayıda taraftarımız maçlarımıza gelemiyordu, bunun da üzüntüsünü yaşıyorduk.

Haftada 3-4 kez antrenman için Ören’e gitmek zor geliyordu bunun için Ören’de kalmak daha akılcıydı.

6 aylık bir aradan sonra Milas Şehir Stadyumu yeni görünümüyle yeniden futbolun hizmetine açılınca bizler de yeniden Milas’a döndük Stadyuma yakın bir binada kalmaya başladık. Ve ikinci sezonumuzda da namağlup şampiyonluğunuzu yaşadık.

Görev yaptığımız son senemizde yine aynı binada futbolcularımızı barındırdık. Mevcut şartlarda liglerde mücadele ettik ve yine şampiyon olduk.

Bir spor kulübünün mutlaka kendine ait bir yeri olmalı, bizler bunun için çok mücadele ettik, ancak tesis anlamında başarılı olamadık.

Sorunumuz sadece bina değildir birçok sorunla uğraşmak zorunda kaldık.

(devam edecek)

 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık