• 12 November 2019, Tuesday 8:08
HüseyinAçar

Hüseyin Açar

Kaliteli Zeytin Kaliteli Zeytinyağ

2-3 Kasım tarihlerinde ilçemiz Milas önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.
Her yıl geleneksel olarak yapılan ve Milas'ın zeytin ve zeytinyağını ulusal ve uluslararası platformlarda ön plana çıkaran Zeytin Hasat Şenliğimiz güzel başladı lakin çok ta güzel sonuçlanmadı.
3 Kasım Cumartesi günü  Milaslıların katılımıyla başlayan şenlik yürüyüşü katılım anlamında oldukça yoğun oldu.
Bu yıl 6.’sı düzenlenen Zeytin Hasat Şenliği bir önceki 5 şenlikten farklı değildi.
Şenliğin amacı Milas Zeytininin ve zeytinyağının ne kadar kaliteli olduğunu basın yoluyla herkese anlatabilmekti.
Şenliğimiz Milas'taki çeşitli kurum ve kuruluşların işbirliği içerisinde yapıldı.
Yani karınca kararınca herkes taşın altına elini sokmuştu.
Başta Milas Kaymakamlığı olmak üzere Milas Belediyesi, Milas İlçe Tarım Müdürlüğü, Mitso, Oda Temsilcileri ile Zeytin ve Zeytinyağ üreticileri bu şenliğın Milas'ın adına  yakışır bir şekilde geçmesi için ellerinden gelen desteği verdiler.
Zeytin Hasat Şenliğımizin eksiklikleri olmadı değil.
Ancak bu tür etkinlikleri düzenlemek hiç kolay değildir.
Mali bütçesi, konukların ağırlanması, sahne ayarlamaları, üreticilerin standlarının ayarlanması, protokol davetleri ve benzeri işlerin düzenli bir şekilde yapılabilmesi oldukça yorucu ve  zahmetlidir.
Zeytin Hasat Şenliğimizde şenliğimize gölge düşüren bir talihsiz olay yasandı.
İlk gün açılış konuşmalarında konuşmacı olarak konuklara hitap etmesi beklenen, her yıl yapılan şenliklerin en büyük destekçisi ve büyük paydaşlarından biri olan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat'ın konuşmacılar arasında yer almaması herkesin tepkisini çekti.
Açılış konuşmasını yapan Milas Kaymakamımız Eren Aslan'dan sonra İÝİ Parti, CHP ve AKP Muğla Milletvekillerinin konuşmalarını dinledik. Sonrasında artik sira Belediye Başkanımiz Muhammet Tokat'ta derken bir de baktık ki son ve kapanış konuşmasını Muğla Valimiz Esengül Civelek yaptı.
Elbette Başkan Tokat'ın neden konuşmadığı veya konuşturulmadığı konusunda  kutlama komitesine çeşitli tepkiler sosyal medya yoluyla gelmeye başladı ve halen de geliyor.
Konu ile ilgili olarak en doğru ve gerçek açıklamayı sanıyorum ki kutlama
komitesi yapacaktır.
Neyse bu hoş olmayan durum sonrası Zeytin Hasat Şenliğimiz yine de durmadı ve proğram gereği devam etti.
Açılan standların gezilmesi, Ağaçlıhöyük Mahallemizdeki Zeytin Hasadı, Uyku Vadisindeki Zeytinyağ üretimi ve şenliğin amacı olan Milas Zeytininin ve zeytinyağının kalitesi ve bu kalitenin ülke pazarında hakettiği yeri alması konularında  konukların panelleri dinlendi.
3 Kasım Pazar günü şenliğimizde çeşitli yemek yarışları düzenlendi. Sınır tanımayan şeflerin görsel yemek yapmaları, şenlikle ile ilgili resim, kompozisasyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin dağıtılması da yapıldi.
Bu yıl altıncısı gercekleştirilen Zeytin Hasat Şenliğimiz işte böyle  etkinliklerle tamamlandı.
Kaliteli Zeytinimizi ve Zeytinyağımızı yeteri kadar tanıtabildik mi bilemiyorum ama gerçek olan bir şey var ki bu yılki Zeytin Şenliğimizde Şenliğe maddi ve manevi katkı sağlayan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat'ın şenlikte konuşturulmaması epeyce bir süre Milas gundemininde yer alacak gibi gözüküyor.
Zeytin ve Zeytinyağı bir sağlıktır deyip yazımızı noktalayalım..
 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık