• 07 December 2017, Thursday 18:52
HüseyinAçar

Hüseyin Açar

Özel ve Güzel İnsanların Günü

Yaşadığımız Günler - Hüseyin AÇAR

Her yıl 3 Aralık, Dünya Engelliler Günü olarak kutlanır ve takip eden hafta boyunca engelli vatandaşlarımızla ilgili farkındalık oluşturacak etkinlikler ve özel bireylerin aktif rol aldıkları kutlamalar yapılır.

Hani bir söz var, “Engelli doğulmaz, Engelli olunur” diye. Gerçekten ne kadar doğru bir söz. Hiç kimse yaşam içerisinde başına neler gelebileceğini asla bilemez.

İlçemiz Milas’ta 4 Aralık Pazartesi günü Milas Önol Karadeveci Zihinsel Engelliler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin çok çok özel ve çok çok güzel yetenekli öğrencilerinin öğretmenleriyle düzenlemiş olduğu bir geceye davet edildik.

Bir saatlik etkinlik bizlere ‘hiç bitmesin’ dedirtti …

Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Milas Belediye Meclis Üyesi AKP Milas İlçe Başkanı Levent Akyer, Milas Emniyet Müdürü Turgay Ava ve çok sayıda konuk Milas Toplantı ve Düğün Salonunda buluştular.

Daşlı Debe Festival skeci ile başlayan gösteri, Ispanaklı Yumurta tarifi skeci ile devam etti. Palyaço ve sihirbazlık gösterileri sonrasında sahnede bir kez daha yer alan özel öğrencilerimiz Atatürk’lü tişörtleriyle gerçekten çok özel bir gösteriye imza attılar.

Aşılamayacak hiçbir engelin olmadığını gösteren Milaslı özel öğrencilerimizin müthiş gösterilerini beğeni ile izledik.

Bu özel gösteriyi izlemek için bir araya gelen tüm izleyiciler de alkışlarla gösteriyi ve öğrencilerimizi beğendiklerini ve desteklediklerini belirttiler.

Engellerin fiziki görselliklerde olmadığını apaçık anlatan sevgili öğrencilerimizi gönülden kutluyorum.

Milas’ta engelleri engelli bireylerimiz için artık yıkalım.

Onlara daha sağlıklı ve daha güvenli bir yaşam ortamı sunalım.

Onların sevincini sevincimiz, mutluluğunu mutluluğumuz olarak hissedelim.

İlçemiz Milas’ta artık daha modern ve daha rahat bir ‘Kültür Merkezi’nin mutlaka olması gerekliliği işte bu tür özel gösterilerle bir kez daha ortaya çıkıyor.

Yaşam hepimiz için güzel olsun ama en çok da bizlerden birileri olan engelli kardeşlerimiz için güzel ve rahat olsun. Bu anlamda, engelli vatandaşlarımızın yaşamda önceliği olduğunu bilerek yerel yöneticilerimizden onlar adına onlar için taleplerimiz lütfen karşılık bulsun.

Sokaklarda rahat yürüsünler, cadde ve kaldırımlarda öncelikleri olsun.

Sosyal hayatın getirdiği güzelliklerden onlar da yararlansın.

‘3 Aralık Engelliler Günü’nde onları elbette hatırlayalım ve yalnız bırakmayalım ama bu hatırlama sadece bir gün için olmasın.

Milas Önol Karadeveci Zihinsel Engelliler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimizin kendileri kadar yürekleri de güzel öğrencilerini ve onlara hayatı daha güzel yaşamalarında yardımcı olan öğretmenlerini, eğitmenlerini; kısaca onlar için atan tüm kalpleri tekrar kutluyor ve yaşam boyu çok daha güzel günler diliyorum ...


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık