• 14 December 2017, Thursday 18:41
HüseyinAçar

Hüseyin Açar

Sevdamsın Yeni Milasspor

 

Taraftarın Sesi / Hüseyin AÇAR - [email protected]

2017 - 2018 sezonu Muğla Süper Amatör Küme Futbol Liginde sezona şampiyonluk parolası ile başlayan geçen senenin lig şampiyonu ilçemiz temsilcisi Yeni Milasspor’da son haftalarda işler nedense yolunda gitmiyor.

Geçen sezon şampiyonluk sevinci yaşayan ve BAL ligi için Yatağanspor ile Muğla’da karşılaşan ve 2 – 2’lik sonuç sonrasında penaltı atışları sonrasında BAL ligine yükselemeyen Yeni Milasspor, bu sezon yine şampiyon olmak ve sonrasında da BAL ligine çıkmak istiyor.

Yeni sezona yeni antrenörleri Güray Ceylan ile başlayan Yeni Milasspor, ligin ilk haftasında, ligdeki en büyük rakibi ile 1 - 1 berabere kaldı ve lige 1 puanla başladı.

Daha sonra aldığı üst üste galibiyetlerle ligin tepesine çıkan ilçemiz ekibi ligde Muğla deplasmanında Muğla Üniversitesi ile golsüz berabere kaldı ve son olarak geçen haftasonu Milas Şehir Stadyumunda oynadığı lig maçında Dalyansporla 1 - 1 berabere kalarak beraberliklerde demir attı.

3 maçta 3 beraberlikle kaybedilen 6 puan ve alınabilen 3 puan sonrasında ekibimiz, şampiyonluk yarışmasındaki rakibi Köyceğiz Belediyespor’a lig koltuğunu da hediye etti.

Avantajlı bir durumda olan Yeni Milasspor şimdi rakibinin 2 puan ardından ikinci sırada yer alıyor.

 

Tüm kozlar da

rakibe geçti

Köyceğiz ve Üniversite karşılaşmalarını izleyemediğim için bu maçlarla ilgili bir değerlendirme ya da eleştiri yapmam mümkün değil, ancak öğrendiğim kadarıyla bu iki maçta iyi oynayıp da galibiyeti kaçıran taraf biz olmuşuz.

Keşke kötü oynayıp Milas’a galibiyet ve 3 puanla dönseydik.

Futbol bir sonuç oyunu olduğuna göre ve en az hata yapan takımın şampiyon olacağı kuralı işlediğine göre hiç hata yapmayan ya da az hata yapan takım neden biz olmayalım diyorum.

Muğla Süper Amatör Ligine bir baktığımız zaman geçen senenin kaliteli ve iyi takımlarını görmek mümkün değil. İçinde bulunduğumuz sezon başladığında Yeni Milasspor’un yine şampiyon olup bu kez BAL Ligine çıkacağı inancını taşıyordum.

200 bin TL’nin üzerindeki bir maliyetle kurulan bu takımın kendisinden çok daha az maliyetle kurulmuş takımlar karşısında aldığı sonuçlar sonrasında böyle bir değerlendirme yazısı yazma zorunluluğunu kendimde gördüm.

Yıllardır Yeni Milasspor’u çok yakından izleyen ve her zaman her koşulda kulübümüzün, takımımızın ve bu takım için mücadele eden teknik kadromuz ile futbolcularımızın destekleyicisi olan bir spor muhabiri olarak şampiyonluk yolunda kan kaybettiğimizi söyleyebilirim.

Bu kayıpların en kısa sürede durması için bizlere düşen sorumluluklar neyse yapmaya da hazırız.

Kalitelerini asla tartışmayacağım Yeni Milassporlu futbolcu kardeşlerimin, özellikle Dalyanspor maçındaki gereksiz gerginliklerini anlamış değilim.

Karşılaşmada 1 - 0 galibiyetimiz devam ediyor. Bir gol daha bulsak belki de farka gideceğiz. Futbol kalitesi olarak takımımızla boy ölçüşemeyecek Dalyanspor karşısında panik yapan, sinirlerine hâkim olamayan bir takım gördüm.

Zaten karşı takım, takımımızı germek için gereken her ne varsa maç içinde yapıyor ve bizler de onlara uyuyoruz.

Rakip futbolcularla lüzumsuz tartışmalar, gereksiz sarı kart görmeler. Rakip beraberliği sağlamış, oyunu hızlandırmamız gerekiyor. Top taca çıkmış, rakip tacı kullanacak bizim oyuncumuz topu rakibe hızlıca vereceğine topu dışarıya atarak zaman kaybettiriyor.

Tüm bunların yanı sıra, penaltı atışımız direkten geri geliyor. Sayısız gol fırsatlarından yararlanamıyoruz. Fark bulacağımız bir maçta rakip takım tek bir atakta gol atıyor ve güle oynaya 1 puanı alıp gidiyor.

Yeni Milasspor Futbol Takımında bir futbolcu oyuna ağırlığını koymamalı tüm futbolcular aynı kazanma ruhunu oyunlarına ve sahaya yansıtmalıdırlar.

Bu yapmış olduğumuz eleştiriler kesinlikle yanlış anlaşılmasın. Hiçbir sporcumuzun kalitesi ve kişiliği ile ilgili bir eleştiride asla bulunmuyoruz. Eleştiri ve değerlendirmemiz sadece takımımızın bir an önce toparlanıp yeniden iyi oyun ve galibiyetlerle tanışması adına yapılmaktadır.

Tehlike kapıda, artık şampiyonluk yarışında avantajımızı rakiplerimize kaptırdık, şampiyonluk yarışında ipleri biz tutmuyoruz … Bir an önce ligde yeniden avantajlı duruma geçmek için mücadelemizi vermeliyiz.

Mor Beyazlı Milasspor için henüz çok büyük bir kayıp olmamakla birlikte şampiyonluk yolunda kaybedilen puanların telafisi, hafta sonu deplasmanda oynanacak olan Göcek maçı ile kendi sahamızda oynayacağımız Turgutreis maçları olmalıdır.

Önce Göcek Belediyespor deplasmanından galibiyetle dönelim, sonrasında Turgutriesspor’u Milas’ta yenip tekrar avantajlı bir duruma geçelim ve Köyceğiz Belediyespor’un da puan kaybetmesini bekleyelim.

 

Toparlanın ve yeniden

lige dönün

Şimdi, başta Yeni Milasspor Yönetimi olmak üzere, sonrasında Teknik Heyet ve Takımın güzide futbolcuları, “neden daha iyi oynayamıyoruz” diye düşünsünler ve bu olumsuz gidişe bir çare bulsunlar.

Kulüp içinde, takım içinde futbolcular arasında sıkıntılar neyse acilen bir toplantı yapılsın ve bu sıkıntılar giderilsin.

Her şey çok geç olmadan, şampiyonluk elden gitmeden bu olumsuz tablo lehimize olacak şekilde düzeltilsin.

İçinde bulunduğumuz sezonda Süper Amatör Futbol Liginde şampiyon olacak takım belki de Muğla’da Play Off maçı yapmadan direkt olarak BAL ligine çıkabilecektir.

BAL liginde yer alan ilimiz takımları Yatağanspor ile Ortaca Belediyespor’un ligdeki durumları oldukça kötü. Sezon sonunda bu iki takımdan biri lig sonuncusu olup alt kümeye düşebilir, hatta ikisi birden düşebilir. Bu nedenle böylesine de bir fırsat varken şampiyon olarak sezonu kapatalım.

Yeni Milasspor olarak takım hüviyetimizle maçlara çıkalım.

Hani derler ya, “karda kışta - iyi günde kötü günde” diye, bu takımı her koşulda şartsız olarak destekleyen Sevdamsın Yeni Milasspor taraftarlarına geçen sene olduğu gibi bu sene de bir şampiyonluk armağan edelim.

Şampiyonluk sevincimizi BAL Ligine yükselerek perçinleyelim.

Son sözlerimden biri de Sevdamsın Yeni Milasspor Taraftarlarına, her koşulda desteklediğiniz ve yanlarında olduğunuz futbolcularımıza ve kulübümüze desteğimiz devam etsin, ancak bu desteği verirken ne futbolcularımızı, ne yöneticilerimiz ne de teknik sorumlularımızı rencide edecek ve küçük düşürecek davranışlar içinde olmayalım.

Dalyanspor maçında maç sonunda rakip futbolculara ve hakemlere yapılan davranışların da kesinlikle yanlış olduğunu söylemeliyim. Bu tür hareketlerin sadece kulübümüze zarar vereceğini belirtmeliyim.

Şimdi bu yazımı okuyanlar diyeceklerdir ki, hocam Dalyanspor maçında rakip bir futbolcu maçtan çıkarken tribünleri tahrik edecek davranışlarda bulundu. Hakem üçlüsü maçı katletti. Kötü bir yönetim sergilediler.

Beyler; bana göre hakemler rakibin nizami bir golünü ofsayt diyerek saymadılar. Ayrıca ne kadar kötü bir yönetim gösterilmiş olsa bile yine de hakemlere ve rakip futbolculara karşı yapılacak bu tür davranışların sonuçları kulübümüz için ‘ceza’ anlamı taşıyacaktır.

Umut ediyorum ki ilçemizin güzide takımı Yeni Milasspor, asla hak etmediği bir yer olan Süper Amatör Kümeden bir an önce kurtulur ve çok daha üst liglere çıkar.

Örnek mi Bodrum, Muğla, Fethiye, Ortaca ve Yatağan … Bu takımlardan Yeni Milasspor’un ne farkı var, geçmişte hepsi ile oynayıp hepsini yenmiştik. Ancak şimdi onlar nerede biz neredeyiz..

Şampiyonluk mücadelesinde Yeni Milasspor’a başarılar diliyorum.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık