• 25 June 2020, Thursday 9:56
HüseyinAçar

Hüseyin Açar

Günaydın Futbol

2020 yılı sanıyorum ki bizlere çok uğurlu gelmedi. Malum depremler, çığlar derken bir de başımıza virüs salgını geldi.

Mart ayından bu yana hayatımız tamamen alt üst oldu ve değişti. Dünya bu yeni düzene ayak uydurmaya çalışıyor.

Mart ayından bu yana ülkemizde sportif etkinlikler askıya alındı. Spor etkinlikleri yapılamıyor; ne zaman tekrar yapılacağı konusunda da net bir bilgi ve konuyla ilgili yeni gelişmeler de yok.

Haziran ayı içerisinde bazı ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de futbol maçları seyircisiz olarak oynanmaya başladı. Futbolda seyircisiz oynama adımını ilk önce Almanya attı.

Seyir zevki çok yüksek olan futbolun seyircisiz olarak oynanması futbolun zevkini ve kalitesini düşürse de hiç oynanmamasından iyidir deyip televizyonların başına geçtik.

Türkiye Futbol Federasyonu aldığı yeni kararla futbola seyircisiz de olsa dönüş sinyalini vermesi olumlu bir davranış olarak kabul edilebilir.

Ancak üzülerek belirtiyorum ki 1 Haziran’dan itibaren sanki ülkedeki salgın sona ermiş gibi bir tutum ve davranış içerisindeyiz.

Sosyal mesafe kuralına uymuyor ve maske kullanma konusunda anlamsızca tavrımızı sürdürmeye devam ediyoruz.

Bunun doğal bir sonucu olarakta ülkemizde salgınla mücadelemizi tehlikeye atıyor ve gerçek anlamda yeniden özgürleşme sürecimizi erteleme yolunda hızlı adımlarla ilerliyoruz.

Türkiye Cemil Usta Süper Lig maçları ile birlikte Süper lige çıkışın bileti alınacağı Birinci Futbol Ligi karşılaşmaları oynanmaya başladı.

Günaydın futbol deyip hafta sonları lig karşılaşmalarını yine heyecanla izliyoruz.

Diğer futbol ligleri ne zaman başlayacak bilemiyorum….Ancak Muğla’da BAL Ligi ve Süper Amatör Küme Ligi maçlarının başlama tarihi için 17 Temmuz kararı alınmıştı.

Konu ile ilgili olarak Muğla ASKF’den aldığım bilgilerde BAL Ligi ve Süper Amatör Küme Ligi’nin de belirtilen tarihte oynanması oldukça zor görülüyor.

Hangi şartlarda, hangi sağlık kuralları içerisinde oynanabilir bilemiyorum. Futbol kulüplerinin birçoğu maçların oynanması konusunda kararsız durumdalar; hatta birçoğu sporcularını toplayamayacaklarını belirterek maçların oynanmamasını talep etmişler.

 Türkiye Futbol Federasyonu’nun Amatör Küme Ligi müsabakalarıyla ilgili olarak alacağı son karar bekleniyor.

Maçlar oynanmayacak ise liglerde nasıl bir erteleme yapılacak? Şampiyon belirlenecek mi? Düşen takımlar belli edilecek mi?

Yoksa lig maçları daha ileriki bir tarihte oynatılmak üzere yeniden ve kesin olarak ertelenecek mi?

Bekleyip hep birlikte göreceğiz…

Spor, hayatımızın önemli bir bölümünü kapsıyor. Futbol ise spor dalları içerisinde en fazla seyirciyi tribünlere çeken bir branş olarak takip ediliyor.

Yaz dönemi sonunda ülkemizde salgınla ilgili gelişmelere göre spor karşılaşmaları yeniden başlayabilir.

Futbol maçları belli kriterlerle seyircili olarak oynanabilir diye düşünüyorum.

Dedim ya bekleyip göreceğiz…

 

 

 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık