• 18 June 2016, Saturday 3:37
ZekiSarıhan

Zeki Sarıhan

Almanlardan vazgeçmemek için 44 neden

Zeki SARIHAN

Son Türkiye-Almanya gerginliği üzerine Almanya’nın ünlü Bild dergisi, “Türkiye’den vazgeçemeyiz, çünkü” başlığı altında bunun için 44 neden sıralamış. Sıra biz Türklere geldi.

Almanlardan vazgeçmemeliyiz çünkü;

1.Bir zamanlar Hitler canisinin peşine takılmış olmakla birlikte, bugünkü Almanlar, akıllarını başlarına toplamışlar, ırkçılığın ne büyük felaketlere sebep olduğunu anlamışlar ve kendi ülkelerinde bile küçük ırkçı bir azınlığa göz açtırmamaya çalışıyorlar.

2.Almanya’da bir Türk, ırkçı bir saldırıya uğrarsa, iyi Almanlar hemen ‘’Hepimiz Türküz!’’ pankartıyla gösteri yapmakta ve bunu öteki milletlerden vatandaşları için de dile getirmektedirler.

3.Alman sanayi birkaç milyon Anadolu köylüsünü işçi olarak kabul edip onların Türkiye’ye gönderdiği ve getirdiği dövizlerle Türk ekonomisinin canlanmasına sebep olmuştur.

4.Almanya’da köpekler bile trafik ışıklarına uymayı öğrenmiştir!

5.Almanlar Karl Marks gibi sanayi toplumunun peygamberini çıkarabilmiştir.

6.Almanya aldığı göçler sonucu çok kültürlü bir toplum olmayı kabul edebilmiştir.

7.Bertold Brect bir Alman’dır.

8.Alman Belediyeler, kentlerin ilk çağdan günümüze geçirdiği evreleri maketler halinde belediye binalarının girişlerine koymayı akıl etmişlerdir.

9.Alman yöneticiler, ülkelerinde protesto gösterisi yapmak isteyenlere copla, tazyikli suyla, biber gazıyla müdahale etmemekte, kendi cadde ve meydanlarında Türkiye Bayrağı dalgalandırılmasını bile sorun etmemektedir.

10.Anadolu’dan gitmiş kara kuru işçilerle evlenen sarışın Alman gelinlerden daha güzel bir ırk oluşmaktadır.

11.Almanlar federe bir devlet oldukları halde bölünme korkusu yaşamayan bir millettir.

12.Alman Hükümeti, her türlü eğitim, kültür, sanat etkinliğini zorlaştırmadığı gibi bunları belediyelere devretmiştir. Türkiye’den giden konuşmacıların cebine para bile koymaktadır.

13.Türkiye’de her faşist darbe döneminde ülkesine sığınan Türkleri kabul etmiş, onlara iş vermiş, bunları iade etmeyi reddederek cellâtların eline teslim etmemiştir.

14.Hitler faşizminin pençesinden kaçan Alman bilim adamları Türkiye’ye gelerek verdikleri dersler ve yetiştirdikleri öğrencilerle Türkiye’de bilimin gelişmesine hizmet etmiştir.

15.Gazi Eğitim Müzik bölümü şefi olup binlerce müzik öğretmeni yetiştiren Juckmayer bir Alman’dır.

16.İkinci Meşrutiyet döneminde Türkiye’den gönderilen yüzlerce öğrenci ve işçi, bilim, sanat ve sosyalist düşüncelerle Türkiye’ye dönmüştür.

17.Almanlar kendi tarihleriyle yüzleşmeyi başarabilmekte, geçmişte zalim Almanların işledikleri cinayetleri müzelerinde, meydanlarında ve parklarında ibreti âlem için sergilemektedirler.

18.Alman milleti içinde, ‘’Her şeye ben hükmedeceğim,  hep benim dediğim olacak’’ diyen diktatörlük heveslisi bir politikacı yoktur.

19.Almanya’da Hıristiyanların çeşitli mezhepleri ile Alman vatandaşı olan diğer milliyet ve mezhep mensupları serbestçe örgütlenmekte, toplanmakta, bundan ötürü hiçbir ceza kovuşturmasına uğramamaktır.

20.Alman üniversitelerinde, velev ki ilahiyatçı olsun, ‘’Kaç çıkarmayan, kiliseye devam etmeyen hayvandır’’ diyen bir profesör yoktur.

21.Almanlar her işlerini ‘’Alman gibi’’ bitirmektedirler.

22.Fındığımızı alarak işleyen ülkelerin başında Almanya gelmektedir.

23.Türk tarihini Türklerden önce araştırıp Türklere öğreten milletler arasında Almanlar başta gelmektedir.

24.Osmanlı döneminde her eline balyoz geçirenin yıkıp tahrip etmekte olduğu Anadolu uygarlık eserlerinin insanlar için taşıdığı önemi takdir ederek Almanya’ya taşıyıp yok olmaktan kurtaranların başında da Almanlar gelmektedir.

25.Bağdat Demiryolu Alman sermayesiyle ve mühendisleri tarafından yapılmıştır.

26.Balkan Savaşlarında askerlik yeteneğini yitirdiği anlaşılan Osmanlı ordusunu yeniden örgütleyip eğiten ve ayağa kaldıran Alman subaylardır.

27.Matbaayı icat eden Gutenberg bir Alman’dır.

28.Almanların kendilerine özgü bir mimarileri vardır.

29.Almanya kendi diline sahip çıkmakta, Türkiye gibi kendi dilini küçümseyip üniversitelerinde eğitimi yabancı bir dilde yapmamaktadır.

30.Almanlar, dinde reform yapabilme cesaretini gösterebilmişlerdir.

31.Türk Kurtuluş Savaşı hakkında pek çok makalenin sahibi Gotthart Jaeschke,  bu savaşın kronolojisini de yazan ilk kişidir.

32.Dünyanın en kapsamlı yurttaşlık yasası olan Alman Medeni Kanunu 1900 yılında kabul edilmiştir.

33.Lokantada arkadaşlarla birlikte yenen bir yemeğin cebine ilk davranan veya durumu ötekilerden daha iyi olan birinin değil de herkesin yediğinin bedelini ödediği ‘’Alman usulü’’ yabana atılacak bir usul değildir.

34.Almanya’daki anaokullarında çocuklar cehennemle korkutulmamaktadır.

35.Mozart bir Alman’dır.

36.Almanlar dünya edebiyatına Bremen Mızıkacıları gibi sevimli bir masal armağan etmişlerdir.

37.Alman Meclisinde mebuslar yumruk yumruğa kavga etmemekte, birbirlerine küfretmemektedirler.

38.Almanlar kentlerin merkezlerindeki tarihî mekânları yıkıp yerine süpermarketler ve gökdelenler yapmıyorlar.

39.Almanların zengin bir dili ve güçlü bir edebiyatları vardır.

40.Türkiye’de çok sıkıştırıldığımız zaman kaçacağımız yerlerin başında Almanya gelmektedir.

41.Almanya sanayide çok ileri bir ülkedir ve para ile de olsa bunları satın almaya ihtiyacımız vardır.

42.İleride Amerika’ya, Rusya’ya, IŞİD’e karşı onlara ihtiyacımız olabilir.

43.Alman turistlerin memleketimizde bırakacağı paraya ihtiyacımız vardır.

44.Bize kızarlarsa İstanbul’daki Alman Çeşmesi’ni söküp götürebilirler.

(15/16 Haziran 2016)


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık