• 08 January 2020, Wednesday 8:31
ZekiSarıhan

Zeki Sarıhan

TRUMP’A ARKADAŞÇA ÖĞÜTLER

Bay Başkan!

Sana bu mektubu Türkiye’nin başkenti Ankara’dan yazıyorum.  Aramızda kırmızı bir hat yoksa da bu mektubun çeşitli yollarla sana ulaşacağına ve senin de gereğini yapacağına inanıyorum!

Duyduk ki, İranlı bir generali ve yanındakileri Irak’ta uçaktan inerken bombalayıp öldürmüşsün! İran’dan, Irak’tan, Suriye’den ve diğer Ortadoğu ülkelerinden ne istiyorsun? Petrol mü?

Senin ülkende petrol yok mu da başka ülkelerin petrollerine göz dikiyorsun? Bırak da her millet kendi yer altı ve yer üstü kaynaklarına kendisi sahip olsun. Sen de ayağını petrolüne göre uzat!

Senin ülken Amerika da bir zamanlar İngilizlerin sömürgesiydi. Milletiniz İngiltere’ye başkaldırdı ve orada bağımsız bir devlet kurdu. Anayasal rejimlere önderlik etti. Uzun süre Amerika, dünyada demokrasiye örnek olarak gösterildi. Biz Washington gibi o dönemin Amerikalı kahramanları saygıyla anıyoruz.
 
Sonra emperyalist sistemde İngiltere’nin yerini aldınız. Bütün dünyanın zenginliklerini ve yönetimini kendinize bağlamaya kalktınız. Neydi o İkinci Dünya Savaşı sonrasında Çin’e müdahaleniz? Vietnam’da, Kamboçya’da, Laos’ta yüz binlerce, milyonlarca yurtseveri sırf size boyun eğmiyorlar diye yıllarca katletmeniz? İran petrollerine sahip çıkan Musaddık’ı devirerek işbirlikçi bir yönetimi ayakta tutma çabanız? Birleşmiş Milletleri alet edip Kore’yi iki parçaya bölmeniz?

Bak Trump kardeşim! Asıl işin ticaret olmakla birlikte lisede olsun bir parça tarih okumuşsundur? Bir zamanlar Moğollar da sizin gibi dünya egemenliği peşindeydi. Gelmiş geçmiş en kuvvetli ve uzun ömürlü devletlerden biri olan Roma İmparatorluğunun sonunu düşün. Roma zalimleri, milyonlarca kölenin kanını içtiler ama sonunda kendilerinden hayırla söz eden var mı? Ya Büyük İskender? Nasıl da kendini yere göğe sığdıramıyordu.
 
İnsanlar şimdi onların yaptıklarını ibretle okuyor. Senin bunlardan ders çıkarman gerekmez mi? Dünya halklarının sizin için ne düşündüğünü anlaman için bir zamanlar Roma’da olduğu gibi, Washington’un, New York’un sokaklarında ot biteceği günleri mi bekleyeceksin?
 
Şunun şurasında kaç yıl daha korsanlığa devam edebilirsiniz? Halkların sizi istemediğini, size karşı nefret kustuklarını anlayamıyor musunuz?

Yol yakınken, insanlığa daha fazla zarar vermeden deniz aşırı ülkelerdeki üslerinizi kapatsanız, donanmalarınızı çekseniz, silah ticaretine son verseniz, başka ülkelerde darbeler düzenlemekten vazgeçseniz kötü mü olur?
 
Bak, Irak Parlamentosu da sizin için  “ülkemi terk et”  kararı aldı? Buna rağmen Irak’ta kalmaya devam etmen arsız bir misafir olduğunu göstermez mi?

İnsanlık, uzun bir geçmişten düşe kalka bu güne geldi. Daha çok uzun yıllar var olacak. Milletler bağımsız, halklar özgür olacak. İnsanlık, başında bulunduğun Amerika’yı hiç de hayırla yâd etmeyecek.

Birkaç on yıllık veya diyelim ki yüzyıllık bir dünya egemenliği hevesiyle bu rezillikleri kendine yakıştırıyorsan ben sana daha ne diyeyim? Adam olana bir söz yeter!
 
Aklını başına topla! Pılını pırtını toplayarak kendi ülkene dön ve kimsenin başına musallat olma. 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık