• 24 May 2021, Monday 10:04
ZekiSarıhan

Zeki Sarıhan

HEPİMİZ FİLİSTİNLİYİZ

Siyonist İsrail Hükümeti, günlerdir Filistin halkının üzerine ölüm yağdırıyor!

Şimdi dünyanın neresinde olursa olsun bütün vicdanlı insanları Filistinlidir. Buna vicdanlı İsrailliler de dâhildir. Seçimle iktidara gelmiş hükümetler ırkçı ve yayılmacı politikalarına içeriden ne kadar destek bulurlarsa bulsunlar, buna halkın bütünü katılmaz. Yunan Hükümeti İzmir’e asker çıkarıp Ankara’ya doğru yürüdüğünde buna karşı çıkan Yunanlılar da vardı. Onlar bir süre için Türk olmuşlardı.

Amerikan emperyalizmi Vietnam halkına ateş yağdırırken Devrimci Türkler gibi dünyanın bütün vicdanlı insanları Vietnamlıydılar. Almanya’da ırkçılar Türklerin evini ateşe verdiğinde vicdanlı Almanlar “Hepimiz Türk’üz” pankartlarıyla gösteri yaptılar. Biz Türkler de galiba Türk olmaktan başka aynı zamanda başka bir şey olmayı da ondan sonra dile getirmeye başladık. Gün geldi hepimiz Zenci, Arakanlı olduk. Alevi olmayı bildik.

ÇAKMA FİLİSTİN DOSTLARI

Hırant Dink bir Türk ırkçısı tarafından öldürüldüğünde Yüzbinlerce Türk “Hepimiz Ermeni’yiz” pankartlarıyla gösteri yaptı. Buna katılmayanlar da vardı! Ermeni düşmanlığı onların vicdanını esir almıştı. Hırant’ın katlini ırkçılara kondurmamak için bu cinayetti Amerika’nın üstüne attılar, hatta Ermeni Patrikhanesinin bundan haberdar olduğunu ileri sürdüler. Öyle komplo teorileri ürettiler ki, bu cinayeti kınamak için sokaklara dökülenler güya cinayetten önceden haberdardılar, yoksa bu kadar kısa zamanda o pankartları nasıl hazırlayacaklardı? Gözlerim ve kulaklarım tanıktır, bu cinayeti kınayanlar için “Bak, kendileri söylüyorlar, hepsi Ermeni’ymiş” diye aşağılamaya kalkıştılar. Onlar hâlâ üst perdeden politika yapmaya devam ediyorlar…

Şimdi hepimiz Filistinliyiz demişsem de “Filistinli” olanların bir kısmı mevsimlik Filistinlidir. 1960’larda bazı gençler, Filistin’de İsrail’e karşı savaşmaya gittiğinde onları öldürmek için MİT ve İsrail gizli örgütü birlikte çalıştılar. Çünkü her ikisi de ABD’nin emrindeydiler. Onların siyasi varislerinin şimdi Filistinlilere sahip çıkmaları mevsimliktir.

İsrail’in Filistinlilere yaptığı insanlık dışı zulme karşı cıkmamızın gerekçesi Filistinlilerle aynı “Ümmet”ten olmamız ise bu vicdanımızın temiz olduğunu göstermez. Dünyanın neresinde haksızlığa uğramış bir kişi veya halk varsa onun yanında olmak gerekir. Buna Türkiye’nin içinde zulme uğrayanlar da dâhildir. Hepimiz Kazdağlıyızdır, İkizdereliyizdir. Torakları siyanürle zehirlenmekte olan Fatsalı, Ünyeliyizdir.

Türkiye halkının bir bölümüne etnik, dinî veya siyasi kimliklerinden ötürü kin kusanlar, haksızlık yapanlar, zulmedenler, yaptıkları kanunsuzlukların üstünü örtenler, başka bir ülkede zulüm görenlere sahip çıkıyor gibi yapıyorlarsa bunda başka hesaplar vardır.

IRKÇI VE ÜMMETÇİLERİN DOSTU YOKTUR

Irkçılar ve dinciler, hiçbir zaman başka halkların dostu olmamışlardır ve olamazlar. Onlara göre Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur. Çünkü kendilerinin hiç dostları yoktur. Sürekli düşmanlıklar üzerinden milleti korkutmaya ve kendi kumandaları altında toplamaya çalışırlar. Dincilerin de dünyada gerçek dostları yoktur. Çünkü onlar da başka dinden olanları nerdeyse insanlığın dışında tutarlar. Devraldıkları siyasi miras “Gâvur-Müslüman” zıtlığı üzerine kurulmuştur. Zihinleri hâlâ “cihanşümul” dedikleri bütün dünyayı egemenliği altına almış ve herkesi Müslümanlaştırmayı hayal eden bir devlette takılı kalmıştır.

Onların dostları yok mudur? Vardır. Hangi devlet kendilerine para ve silah veriyor, düzenlerini korumayı üstleniyorsa oralardan dost edinirler. Bu bazen Trump, bazen Putin, bazen Biden olur. Hangisinden kazık yerlerse yüzlerini öte tarafa dönerler.

Devrimcilerin dostluk ve düşmanlık gerekçeleri ise bütünüyle farklıdır. Bir devrimci için hangi dinden, milletten, mezhepten olursa olsun bütün halklar birbirinin dostudur. Halklara, milletlere, emekçilere zulmeden, onları soyup soğana çeviren ve üstelik sureti haktan görünüp yalanı meslek edinenler ise halkların düşmanıdır.

Halkların ensesinde boza pişirenlerin ezilenlerle dostlukları aldatmacadır. Geçicidir. Halkların dostlukları ise herkesin özgür olmasına dayanan bir ideale dayalıdır, başka bir çıkara dayalı değildir ve devamlıdır.

 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık