• 09 June 2021, Wednesday 11:48
ZekiSarıhan

Zeki Sarıhan

İşte o bildiri ANTİEMPERYALİST VE HALKÇI

Fatsa’nın Beyceli köyü halkından olup mahalle mektebi hocalığı ve cami imamlığı yapmış olan Hakkı Hoca’nın evinde geçen hafta bulunan aşağıdaki bildiri, geçen yazımda anlattığım gibi emperyalizme karşı kitle mücadelelerinin yükseldiği 1968 yazında Ordu’da yazılmış ve basılmıştı. Bu bildiriyi Beyceli köyünde bir Cuma namazı sonrası cami avlusunda da okumuştum. Bildiriyi dağıtmış da olmalıyım ki, Hakkı Hoca onu evine götürerek bir yere koymuş.

Bildiriyi altında imzası olanlardan hangimizin yazdığını hatırlamıyorum. Bildirinin dili yer yer aynı tarihlerde Fatsa köy muhtarlarının imzasıyla yayımladığımız “Amerikan Gâvuruna Birinci İhtarımız” bildirisindeki dili de andırmaktadır. Her iki bildiride kullanılan “Gâvur” sözcüğünün Müslüman olmayanlar için değil, Amerikan emperyalistleri için kullanılması dikkat çekicidir. Bildiri Amerikan işbirlikçilerini de hedef almakta emekçi halkı mücadeleye çağırmaktadır. Antiemperyalizm ve halkçılık birbirine bağlı olarak ele alınmaktadır.

Ertuğrul Günay’ın ve yaşıyorlarsa öteki imza sahiplerinin de da bu bildiri hakkında söyleyecekleri olabilir. 

 

YÜCE TÜRK HALKI

Babalarımızın ve kardeşlerimizin canları pahasına kurtardıkları topraklarda düşman kol geziyor.

35 milyon metrekare Türk toprağında Amerikan bayrağı dalgalanıyor.

Ve Amerika’nın mel’un Altıncı Filosu askerlerinin kadın ihtiyacını gidermek için ikide bir Türk limanlarına demir atıyor.

6. Filoyu bileceksin!

Kıbrıs’a giden Türk donanmasının yolunu kesen o’dur

İnsanlığın baş belası Amerika’nın Akdeniz’deki jandarma kuvveti o’dur.

İşte, o altıncı filo şimdi İstanbul limanında. Tıpkı cihan harbindeki İngiliz harp gemileri gibi. Ve Amerikan gâvurunun askerleri, İstanbul sokaklarında, Türk kadın ve kızlarının peşinde koşuyorlar.

Bu namussuzluğa, “HAYIR” diyen ve bu Amerikan belasına “DEFOL” diyen Türk gençleri yakalanıyor, dövülüyor, öldüresiye dövülüyorlar.

Amerikan şirketlerinin ortaklığından ve temsilciliğinden Türk hükümetinin başına geçenler, bir avuç zavallı beyinsizi “polis” kisvesi altında Türk çocuklarının üstüne saldırtıyorlar.

Gâvur dostlarını korumak için Türk’ü Türk’e öldürtmeye çalışıyorlar.

Vatansever Türk gençleri yurtlarında, yataklarında, gece yarısı polisin baskınına uğruyor ve ölümle yüz yüze geliyorlar.

EMEKÇİ TÜRK HALKI

 

Huzurunda tekrar and içiyor ve bildiriyoruz:

Amerikan gâvurundan ve onun içerdeki ortaklarından kurtulana kadar bu kavga devam edecektir.

Vatan satıcıları, yabancı kumpanyaların temsilcileri “hain-i vatan Vahdettin” taklitçileri yok edilene kadar bu kavga devam edecektir.

Türkiye’de yalnız Türk bayrağı dalgalanana kadar, Türk halkı iç ve dış soygunculardan kurtulana kadar bu kavga devam edecektir.

Halktan, tam bağımsız, aydınlık Türkiye kurulana kadar BU KAVGA DEVAM EDECEKTİR.

Türk köylüsü, Türk içşçisi, Türk gençliği bu kavganın yorulmaz neferleridir.

Türkiye’nin bağımsızlığı için savaşırken coplanan ve yaralanan genç kardeşlerimize saygı..

TÜRK HALKINA SELAM…

 

Ordu Atatürkçü Fikir Derneği Başkanı Ertuğrul N. GÜNAY

Fatsa Köycülük Derneği II. Başkanı Zeki SARIHAN

Turizm Sen Ordu Şb. Başkanı Mehmet YÖNTEM

Yapı İşçileri Sendikası Giresun Şb. Sekreteri İsmail KUMAŞ

Giresun Madeni San. Der. Bşk. Mustafa ORSAL


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık