• 09 November 2018, Friday 17:08
ZekiSarıhan

Zeki Sarıhan

Türkiye tarihininson 75 yılındankesitler

                            HAYATI HAKİKİYE SAHNELERİ

                Geçtiğimiz yaz, 75 yaşıma bastım. Ömrümün köyde geçen çocukluğu, öğretmen okulu öğrenciliği, ilkokul öğretmenliği, yüksek öğrenim, ortaöğretimde öğretmenlik, okuldan temeli uzaklaştırma, soruşturmalar ve idari cezalandırmalar, sürgünler, hapislikler,

                Kendini köy kalkınmasına adamak, derneklerde yöneticilik, gazetecilik ve dergicilik yapmak, tarih araştırmalarıyla uğraşmak, Milli Eğitim’le didişmek,

                Türkiye’nin son 70 yıllık tarihine, değişimine, iktidarın anlayışsızlığı ve zulmüne tanık olmak…

                Bana bunlardan ilginç gördüğüm yaşanmışlıkları yazma hevesi verdi. 72 olay anlattım.  Bunları tarih sırasına göre dizdim. 280 sayfa tuttu.

                Öğretmen Dünyası Yayınlarından basıldı.

                Bu yazıyı okuyanların, isteseler bile bu kitaba kolay ulaşabileceklerini sanmıyorum. Dağıtımda olmadığı için kitapçı raflarında olmayacak. Son yıllarda yayıncılık ve dağıtım iyice tekelleştiği için ancak büyük sermaye ile iş görenlerin kitapçı raflarında görünme şansı olabiliyor. Gene de aşağıda yayınevinin adresini yazacağım.

                Bu kitap hakkında muhtemelen gazetelerin kitap eklerinde de son 4-5 kitabım gibi tek satır tanıtım yer almayacak.

                O zaman bu duyurunun tarafımdan internetin sunduğu imkânlar ölçüsünde yapılması çok görülmemeli.

                Her kitap yazanın duyduğu gibi bu kitaba giren yazıları yazarken de, onlar kitap hakinde basılınca da heyecan duydum. Kitaplar, yazarların çocukları gibidir.  Bir ana baba yeni doğmuş çocuklarını kucaklarına alırken ne hissederlerse bir yazar baskıdan gelen kitabını ekine alınca benzer duygular kapılır.

                Bazı kitaplar vardır, yayımlandıklarında kimsenin ilgisini çekmezler veya çok az alıcıları olur.  Zaman geçer fellik fellik arandıkları olur.  Bazı kitaplar da vardır ki, yayımlandıkları dönemde yüz binlerce, hatta milyonlarca okuyucuya ulaştıkları halde çok geçmeden modası geçer ve saman alevi gibi söner, gider. 

“Kuzguna yavrusu Anka görünür” derler. Siz bu nedenle kitabını öven yazara kulak asmayın. Kitaba varsa değerini verecek olan okuyucudur.

Hayatı Hakikiye Sahneleri, yayımlanmış 40 kitabımdan diğer bazıları ile birlikte 10-18 Kasım tarihlerinde İstanbul TÜYAP Fuarında Öğretmen Dünyası Standında bulunacak. Belki hemşeriler merak eder de sorarlar umuduyla Ordu ve Fatsa’daki Bilge Sahaf Kitabevine de gönderilecek.

Öğretmen Dünyası Yayınları, Necatibey Cad. 13/13, Sıhhiye-Ankara, Telf. (0312) 229 43 25, 229 45 26, [email protected].(2 Kasım 2018)

 

 

                

               

               

               


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık