• 06 February 2018, Tuesday 19:37
YılmazKaya Aylanç

Yılmaz Kaya Aylanç

Lider

Yılmaz Kaya AYLANÇ

Demokratik toplumlarda;

 

Lider dediğin, halkının yoksulluğuna rağmen büyük paralar harcanan projeleri hayata geçirmeye çalışmaz.

Lider, ülkesinin, halkının mutluluk ve refahı için çalışır, çabalar.

 

Lider dediğin, seçilmiş ve atanmışların ve de yakınlarının mutlak dokunulmaz olmasına çalışmaz.

Lider, vatandaşları arasında eşitliği gözetir. Devlet vatandaş için vardır ona göre. Devlet bu işlerini seçilmiş siyasetçi ve atanmış memurları eliyle yapar. Bunların hiçbiri hiçbir konuda ayrıcalığa sahip olmadığı gibi vatandaş ile eşit koşullarda bulunmalarına özen gösterir. Vatandaşın hakları ve korunması, onun en temel önceliklerindendir.

 

Lider dediğin, siyaset uğruna her şeyi mübah görmez.

Lider, halkına asla yalan söylemez, gerçek ve samimi özeleştiri yapar ve gerektiğinde yargıya bizzat kendisi gider, hatta istifa eder.

 

Lider dediğin, kendi inancını ön plana çıkarmaz. Devletin bu inanca yakın olmasına, kolaylık sağlamasına ve bu inanç sahiplerinin diğerlerine göre daha fazla itibar görmesi ve kollanmasına asla izin vermez. Dine ait değerleri siyaset işlerine alet etmez.

Lider, halkının dini duygularını ve ibadet özgürlüklerini gözetir, halk arasındaki farklı inançlara sahip vatandaşlarının her birinin inançlarını yaşayabilmesi için her türlü kolaylığı sağlar. Birilerinin, dini düşüncelerinden ötürü ötekileştirilmesine, diğerleri tarafından yerilmesine asla fırsat vermez.

 

Lider dediğin, evrensel ve ulusal değerleri işine geldiği zaman ve istediği gibi kullanmaz.

Lider, halkının refahı ve mutluluğu için evrensel değerleri kendi ulusal değerleri ile harmanlar, ancak medeni dünyanın değerlerini önceliği olarak ifade edip uygular.

 

Lider dediğin, sadece kendisi gibi düşünenleri dinlemez, kendisi gibi düşünmeyenlere sırtını dönmez.

Lider, halkını her konuda dinler, halkına danışır, kararlarını ona göre alır veya en azından halkın çeşitli kesimlerinin düşüncelerini öğrenmeye önem ve öncelik verir.

 

Lider dediğin, ‘her şeyi en iyi kendisinin bildiği’ şeklinde bir tablonun oluşmasına ve kendisine o duygu/düşünceyle davranılmasına, itaat-biat edilmesine tahammül edemez.  

Lider, ne yapar eder, özgür bireylerden oluşan toplumunu ‘ortak akla’ ulaştırır.

 

Lider dediğin demokrasiye isyan ettirmez.

Lider, demokrasiyi ihya eder.

 

Lider dediğin, kendisi gibi düşünmeyenleri ‘vatan haini’, ‘düşman’ olarak görmez.

Lider, memleket sevdalısı, halkına aşık insandır ve istisnasız tüm vatandaşları için geçerli olmak üzere adil ve bağışlayıcıdır.

Lider, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür …


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık