• 01 June 2019, Saturday 12:01
YılmazKaya Aylanç

Yılmaz Kaya Aylanç

Ekonomi ve beka …

Bu israfın, lüks düşkünlüğünün, hiç bitmeyecek gibi yapılan harcamaların, sarayların, savurganlığın, var olan değerlerin satışının, durmadan borçlanmanın, kapanan fabrikaların, yakılan fabrikaların, devletin ve vatandaşın bankalara olan borçlarının çığ gibi büyüdüğü, merkez bankasının yedek akçelerine göz dikilen bu günlerin sonunda,“artık borçları ödeyemiyorum” diyen bir devlet ile karşılaşabilir miyiz?

Soru bu !

Risk primimizin tavan yaptığı bugünlerde yatırım yapılmayan, yabancı sermayenin gelmediği bir ülke, bu nedenle artan faiz ödemelerimiz nedeniyle ciddi bir borç sarmalı ile karşı karşıyayız.

Kısa vadeli borçlarının iki yüz milyar dolarlara dayandığı ve bu parayı bulamadığı takdirde gerek özel sektör ve gerekse devlet zor durumda. Bu zor şartlarda para verecek olanlarda tefeci mantıklı kaynaklar dersek çok abartmamış olduğumuzu düşünüyorum. Bu kaynaklarda verdikleri dolar karşısında yaklaşık


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık