• 18 July 2018, Wednesday 20:09
GülçinErşen

Gülçin Erşen

Bu nasıl Okul Aile Birliği Başkanı?

Gülçin ERŞEN –

 

Yaklaşık üç yıldır Güllük’te protokolün katıldığı açılış, bayram gibi törenlerde genelde İlk – Ortaokul Müdürü’nün yanında bulunan saçları briyantinli gibi geriye taranmış, kirli sakallı esmer bir erkek dikkat çekiyordu.Protokolde kendine yer edinmesinin nedeni ne olabilirdi? Çünkü kim olduğunu bilen yoktu... Geçen hafta Güllük’teki bazı velilerden ve öğretmenlerden duyduğum skandal ile bu kişinin kim olduğu anlaşıldı. Gazete haberine göre; Aydın’ın Yenipazar ilçesinde 82 yaşındaki bir köylüyü dolandırmak isterlerken yakalanan iki kişiden biri oymuş! İlçede, yanındaki suç ortağı ile başka yaşlıları da arayıp kendilerini polis olarak tanıtarak, evlerine girme ve dolandırıcılık yapma çabası içindeki N.H.’nin kiraladığı araçta ev ve işyeri kapısı açmakta kullanılan aparatlar da bulunmuş...

Şimdi, “Ne var bunda? Son yıllarda bu tür dolandırıcılık suçları çok arttı.Cep telefonlarımıza bu konuda uyarıcı ve bilgilendirici iletiler de geliyor” diyebilirsiniz. Daha önce de uyuşturucu madde bulundurma, kullanma ve dolandırıcılık suçlarından sabıkası bulunan ve Nazilli E Tipi Cezaevine konan bu kişi, meğer Güllük Ortaokulu’nda yaklaşık bir buçuk yıldır ‘Okul Aile Birliği Başkanı’ymış! Ama, öncesinden beri protokolde boy gösterip, birileri tarafından pek önemsenmesinin nedeni; kendisini “Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) Bölge Sorumlusu” olarak tanıtmasıymış.Hatta kendisine ne iş yaptığını soran bazı velilere, AKP’nin bölgede teşkilatlanmasından sorumlu olduğunu ve bunun için partinin kendisine maaş gibi ödeme yaptığını söylüyormuş.Ayrıca, iş kurmak, gayrimenkul edinmek isteyen, hukuksal sorunları olan bazı kişilere, “Benim Ankara’da Meclis’te tanıdıklarım var; işinizi hemen hallederiz” diyerek, 15 – 20 bin lira karşılığında yardımcı olabileceğini vaadediyormuş. (Olayı duyduktan ve ayrıntılı araştırdıktan sonra, AKP Milas İlçe yönetimine de sordum. Bu kişiyi tanımadıklarını belirttiler.)

Güllük Ortaokulu’nda okuyan bir kızı olduğundan, Okul Aile Birliği (OAB) yönetimine girebilmiş ve geçen yıl önceki başkanın istifasıyla, Başkanlık görevini üstlenmiş! Bir başka merak uyandıran konu ise, okul yönetiminin onca zaman N.H. ile nasıl uyum içerisinde çalıştığı ...

Bu olayda, bir veli, yurttaş ve aydın olarak beni rahatsız eden ve uyarıda bulunulması gereken üç nokta var:

1) Tabii her polisim, askerim diyene kanıp evinizin kapısını açmamalı ve para kaptırmamalısınız.

2) Siyasi iktidarın (AKP’nin) adamı olduğunu öne sürerek, insanları kandırıp dolandırabilmek kolaylaşmış. Bu konuda, AKP’nin de dikkatli olması gerekiyor.

3) Ebeveynlerin, eğitim sisteminden ve çocukların başlarına gelenlerden ötürü, endişe ve kuşkuyla neredeyse paranoyaklaştığı bir dönemde, okula kimin girip çıktığına dikkat etmeli. Hele hele bir sabıkalı (üstelik suç işlemeyi sürdüren bir sabıkalı) asla OAB Başkanı yapılmamalı!

 

(17 Temmuz 2018 / Güllük)


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık