• 19 September 2017, Tuesday 19:36
GülçinErşen

Gülçin Erşen

‘Özel Okul Devlet Teşviği’ kime verilir?

Gülçin ERŞEN

Örneğin; 1000 lira emekli maaşı ve oğlu için aldığı nafaka ile üstelik kira ödeyerek geçinmeye çalışan boşanmış bir kadına verilmeli. Hele çocuğu da okulda çok başarılıysa... Ama, birkaç evi, arabası, hatta apartmanı olan, çift maaş alan ailelere veriliyormuş meğer!

Aslında günümüz Türkiye’sinde şaşırmamak gerekir bu duruma.

AKP’li olsaydım, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sosyal medyada sürekli övgüler düzseydim, bir de başımı örtseydim, ben de devlet teşviğinden yararlanırdım belki. Ben bunları yapmadığım gibi, hükümeti eleştiriyorum. Üstelik Atatürkçü, gericiliğe karşı “gerçekten inançlı bir müslümanım” ve sosyalistim. Bunu da yazılarımda, sosyal medya paylaşımlarımda vurgulamaktan geri kalmıyorum. Utanmadan bir de devlet teşviği bekliyorum!?

Gerçi bazı yetkili ve bilgililer, Muğla genelinde ortaokul için yaklaşık 250 öğrenciye devlet teşviği verildiğini, her okula beş altı kontenjan düştüğünü belirttiler. İyi hoş da benim gibi dar gelirli, boşanmış ve çocuğunu tek başına büyüten bir kadına çıkmayan teşvik, karı koca yüksek maaşla çalışan ya da varlıklı olup geçmişte AKP ilçe yöneticiliği yapmış olanlara çıkarsa, ben hiç de iyi niyetli düşünemem! 3 - 4 bin lira için hak yiyip yedirenlere sözüm: Ben bundan çok daha yüksek bedeller için kişiliğimden, inandığımdan, doğru bildiğimden, onurumdan, yaşam tarzımdan ödün vermem! Hak ve haram yiyerek günaha girmem. Oğlumun boğazından haram lokma geçirtmem! Hem kendi hakkımı, hem de çocuğumunkini helal etmiyorum …

Bu durum; AKP iktidarı döneminde devlet kurumlarına ve işleyişine duyduğum kuşku ve güvensizliği pekiştirmekten başka bir işe yaramadı. Sosyal medya paylaşımlarını izleyerek ya da bir takım fesat hasımların ihbarlarıyla insanları mimliyorlarsa, kendisinin yakınlarının hakkı yenip, bezdirmeye ve yıldırmaya çalışıyorlarsa, bu gibi şeyler, benim gibi keskin ve sağlam bir bıçağı ancak, daha fazla bileyler!

İyi ki; onlarla ve onlar gibi değilim. Değmez... Ben yine çocuğumu en iyi biçimde yetiştirir, eğitirim Allah’ın izniyle!

Not: Bazılarının “ek kontenjandan çıkarsa, morarırsın” dediklerini duyar gibiyim.

Hiç umutlu değilim. Çıkarsa da göğsümü gere gere yararlanırım. Oğlum fazlasıyla hak ettiği için...

(17 Eylül 2017 – Güllük)


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık