• 13 May 2019, Monday 9:33
GülçinErşen

Gülçin Erşen

Dikkat edilmesi gereken şeyler

Ülke gündeminin en önemli konusu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesi. YSK kararını öğrendikten sonra, 6 Mayıs akşamı sosyal medyada şu yorumu yazmıştım: “23 Haziran’a dek İstanbul’a kayyum atasınlar madem. Bu arada ben de aklı çalışan, hak ve hukuktan yana bir yurttaş olarak, şaibeli halk oylamasıyla (plebisitle) gelen Yeni Anayasa’yı ve üniversite mezunu olduğu kanıtlanamayan RTE’nin Cumhurbaşkanlığını tanımıyorum. Ayrıca, aslında RTE’nin çıkardığı tüm KHK’ler, imzaladığı ulusal ve uluslar arası metinler geçersizdir.” Öngördüğüm gibi; İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kayyum atandı. Türkiye Barolar Birliği ve ülke genelinde barolar ayrı ayrı ve birlikte tepkilerini gösterdiler. Aslında bu son gelişme; ülkede diktatörlük rejimi olduğunun, yönetimin tek kişinin elinde ve yargının da onun emrinde olduğunun göstergesidir.

Recep Tayyip Erdoğan, bu süreçte “Kızgın demiri soğutmak” tan sözetti. Ben ise “Demir tavında dövülür” sözüne vurgu yapmak isterim. Geçmişte demir soğumadan bu çok önemli hususların üzerine gidilseydi, bugün Türkiye’de antidemokratik bir yönetim olmaz, bunlar yaşanmazdı. YSK’nin adalet, hukuk, demokrasi açısından “yüz kızartıcı” kararı açıklandıktan hemen sonra; siyasi iktidarın HDP ile anlaşma yapacağı ve Abdullah Gül’ün açıklamaları gündeme geldi. Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu’nun kuracağı partiyi sözlü olarak destekleyen Bülent Arınç da Gül gibi; Ekrem İmamoğlu’nu haklı gören, YSK’yı yeren açıklamalar yaptı. Nasıl AKP’nin Atatürkçülük’te takiyye yaptıklarına inanıyorsam, Gül ve Arınç’ın İmamoğlu’ndan yana görünen tavırlarını inandırıcı bulmuyorum. Gül ve Davutoğlu’nun kuracağı parti, yıllarca FETÖ üyesi dedikleriyle elele, kolkola yürüyenlerin kurduğu AKP’den farklı ya da daha iyi olabilir mi? HDP’lilerin de son 10 yılda içinden geçtikleri süreçleri değerlendirerek, davranmalarını umarım. HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, Kürtlerin İstanbul’da AKP’ye oy verebileceği açıklamasını yapmış (!?)… Selahattin Demirtaş’ı haksız yere tutuklanmasına göz yuman, “Açılım Süreci”ni yüzüne gözüne bulaşturan şimdiki siyasi iktidar değil mi?

Sahte Atatürkçüler, solcular ve dindarlar

Dini siyasete alet etmekte usta olanların, İslamiyet’in hükümlerine aykırı davrandıklarını yıllardır gözlemliyoruz zaten. Siyasi iktidarın Atatürkçülük konusundaki takiyyeciliğine değinmişken; aslında genelde siyasilerin oy almak istedikleri çevrelere şirin görünmek için, Atatürkçü, solcu, komünist, Alevi, dindar, hayvan sever, çevreci görünme çabalarında bulunduklarını belirtelim.

Ancak, sosyal medyada daha çok erkekler (biraz da kadınlar) arasında buna benzer taktikler uygulayanlar azımsanmayacak ölçüde. Kendilerini Atatürkçü, devrimci, hayvansever falan gösterip, karşı cinsin ilgisini dikkatini çekip, önce yazışıp, sonra telefonda konuşarak, sonra da yüz yüze görüşerek karşı cinsi tavlamaya çalışanlar meğer ne çokmuş! Hemcinslerimi, bu tür kimselerin arkadaşlık isteklerini kabul edenleri dikkatli olmaları konusunda uyarmak isterim. Zira, bazılarını tanıyınca ya da haklarında araştırma yapınca; değil Atatürk’ün, birçok değerli aydınımızın, devrim şehitlerimizin adını ağızlarına alarak bile kirletecek, birlikte göründüğünüzde adınızı kötüye çıkarabilecek tıynette olduklarını öğreniyorsunuz. Benden söylemesi… Ben, bu tipleri anladığım anda arkadaşlarımdan çıkarıp engelliyorum.

Atatürkçü, sosyalist geçinen birinin, her şeyden önce omurgası olmalı ki, dik durabilsin. Duruşunu çıkarlarına ve esen rüzgarlara göre de değiştirmemeli. Özü, sözü, yaptıkları birbirini tutmalı; dürüst olmalı; yalan söylememeli, iftira atmamalı; haksızlık yapmamalı, haksızlığa karşı durmalı; nefsini değil, vicdanının sesini dinlemeli; kurnazca değil, akılcı davranmalı… Ve hiç değilse, şu mübarek ayda “Eline, diline, beline” sahip olmalı. Tanrı’ya şükür, ben böyleyim ve böyle insanlardan arkadaş, dost, akraba, eş isterim.

Müslümanlığın, İNSAN olmak anlamına geldiğini; ibadetin kendimize, başkalarına, doğaya, dünyaya iyilik yapmakla başladığını bilecek bilince ulaşmamız dileğiyle Hayırlı Ramazanlar.

Gülçin ERŞEN - 10 Mayıs 2019


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık