• 02 October 2018, Tuesday 19:37
GülçinErşen

Gülçin Erşen

Yeni üyelerle daha güçlüyüz

ADD Milas Şubesi Genel Kurulu’nda yaptığım konuşmada aşağı yukarı; “Yeni bir Atatürk beklemeyin. Gelmeyecek. Öyle biri olmak çok zor.... Ama, O’nun nasıl biri olduğunu, yapmak istediklerini biliyoruz. O’nu örnek alarak, bunları gerçekleştirmeye çalışmalıyız. Herkes, kendi yetenekleri, eğitimi, bilgisi, görgüsü ölçüsünde üzerine düşeni yapmalı” demiştim. Aynı çağrıyı tüm Atatürkçülere yineliyorum. Bizler de aynısını yapma niyeti ve çabasındayız.

Ben Atatürkçüler’in duruşu, tavrı, tarzı ve yaptıkları ile topluma örnek olması gerektiğini sıkça belirtirim. Yeni üye başvurularını değerlendirirken, referans olurken; bu görüşümüzle ne ölçüde örtüştüklerini de dikkate aldık kuşkusuz. Nitelik, her zaman nicelikten üstündür.

Günümüzde vefâ, yardımseverlik ve dayanışma (özveri ve fedâkarlık gibi) unutulmaya yüz tutan, yokluğunu hissetiren kavramlar. Bizce geçmişten ders alıp, büyüklerimizin deneyimlerinden yararlanmak önemlidir. Biraz da bundan yola çıkarak, hem de sevgi ve saygımızı sunmak amacıyla; sosyal medyayı en etkin kullanan üyelerimizden, değerli büyüğümüz Hüseyin Üçpınar’ı (87) ve eşi Gönül Hanım’ı haftasonu Boğaziçi Köyü’ndeki evlerinde ziyaret ettik. Ülkemizin içinde bulunduğu olumsuz koşulları tartışmak ne kadar üzücüyse, farklı kesim ve yaştan Atatürkçülerin bir arada sevgi, saygı ve dostluk duygularıyla hoşça zaman geçirmesi o kadar güzeldi…

Yalnızca, yönetim kurulu üyelerinin değil; derneğin tüm üyelerinin dernek çalışmalarında, etkinliklerimizde görev almasını, katılım sağlamalarını hep isteriz. Aslında, ülkemizi ileriye taşıyacak, topluma katkı koyacak, Atatürk Türkiye’sini ve Cumhuriyet’i koruyacak bütün çalışmalara, tüm yurtseverler, örgütler topyekün katılmalıdır. Özellikle günümüz koşulları bunu gerekli, hatta zorunlu kılıyor. Birlik ve beraberlik böyle sağlanır.

İstanbul’daki üçüncü (yeni) havaalanının adının Atatürk olması için ADD Genel Merkezi’nin başlattığı imza kampanyası kapsamında Milas’ta topladığımız 557 imzayı da genel merkezimize gönderdik.

Önümüzde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı var. Türkiye Cumhuriyeti’nin doğum günü sayılan bu önemli bayramı, anlamına ve önemine yakışır biçimde kutlamak istiyoruz. Bu yönde her türlü katkı, katılımcı ve işbirliğine açığız. Kimse, Yüce Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşı Destanımızı, Cumhuriyet’in kazanımlarını ve değerini ne zihnimizden ve yüreğimizden, ne de tarihten silemez.

 

 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık