• 15 December 2017, Friday 18:31
GülçinErşen

Gülçin Erşen

Spora ve sporcuya yatırım

Gülçin ERŞEN –

Geçen hafta Güllük’teki futbol sahasına “Tai Çi” çalışmaya gittiğimde, eski tribünün yanına yeni bir tribün yapılmakta olduğunu gördüm; eskisi de onarılıyordu. Bir gazeteci refleksiyle işçilerin başında duran kişilere yaklaşarak kendimi tanıttım, izin alıp fotoğraf çektim ve ayaküstü epey sohbet ettim.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm, Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı’nda görevlilermiş. Güllük Stadı onların yetki alanı içindeymiş. Dolayısıyla, yaklaşık yüz kişilik olan eski tribünün onarımının yanı sıra 144 kişilik yeni bir tribün yapıyorlarmış... Ben tai çi çalışırken de onlar benim video görüntümü ve fotoğraflarımı çektiler. Birbirimizin telefonunu alarak ayrıldık.

Daha sonra, Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar hakkında bana bilgi ilettiler, haber yapmam için. Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm, Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı, il genelinde 12 ilçedeki 17 spor tesisi için 15 milyon lira yatırım yapmış. Ayrıca, spor kulüplerine toplam 3 milyon 500 liralık ayni ve nakdi yardımda bulunmuşlar.

 

Spor; yaş, cinsiyet ve engel tanımaz

Milas Belediyesi’nce yapılmış olan, Muğla Büyükşehir Belediyesi Milas Atatürk Spor Kompleksi’nde, engelli antrenörü eşliğinde otistik ve engelli eğitimi verildiğini öğrenmek beni ayrıca memnun etti.

Engelli çocuk ve gençlere kondisyon, pratiklik, hız kazandırmak için verilen bu tür eğitimlerin ülke genelinde artması ne kadar iyi olur. Onların sosyalleşmesi, kendilerine güvenlerinin oluşması ve artması açısından da yararlı bir çalışma. Bu tesislerde ayrıca haftada üç gün, ücretsiz, yaklaşık 150 kadına sabah akşam spor yaptırılıyormuş.

 

Milaslı hanımlara duyurulur!

 

Belediyelerin spora, sporcuya ve spor tesislerine yaptıkları yatırımların, kültür sanat ile ilgili çalışmalara ve yapılara da yansımasını isteriz.

Bunu özellikle Milas’ta hemen her türlü etkinliğe ev sahipliği yapan Belediye Toplantı ve Düğün Salonunu, Açık Hava Tiyatrosunun berbat durumdaki kulisini, Güllük’teki kütüphane gibi, ihmal edilmiş, hor kullanılmış güzel tarihi yapıları düşünerek yazıyorum.

Deniz kıyısındaki Güllük’te, çocukları ve gençleri futbol dışında, özellikle yüzme ve denizle ilgili çeşitli spor dallarına, sanata yöneltecek etkinliklere ve tesislere gerçekten büyük gereksinim var ...

(14 Aralık 2017 / Güllük)


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık