• 05 August 2017, Saturday 19:13
GülçinErşen

Gülçin Erşen

Güllük’ün çok ciddi ve sıradan sorunları var …

Gülçin ERŞEN

Milas Kent Konseyi Güllük Mahalle Meclisi yeni yönetiminin belirleneceği 13 Ağustos’ta yapılması düşünülen geniş kapsamlı toplantı öncesi, Güllük Mahalle Meclisi Üyeleri muhtarlıkta bir araya geldik.

İnternette çıkan haberlerden de öğrendiğimiz üzere; Güllük Yat Limanı ihalesini kazanan şirket belli oldu:

“İş-Kaya İnşaat, Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş’ye ait Güllük Liman Sahası’nın Güllük Yat Limanı olarak özelleştirilmesi ihalesinde, 11 milyon 300 bin lira ile en yüksek teklifi verdi. Özelleştirme İdaresinde, Başkan Yardımcısı Bekir Emre Haykır başkanlığında pazarlık usulüyle gerçekleştirilen ihaleye, Elron İnşaat ve İş-Kaya İnşaat katıldı. İhalede ilk olarak kapalı elemesiz teklifler alındı. Açık artırmada başlangıç tutarı 11 milyon 170 bin 250 lira, artırım aralığı ise 50 bin lira olarak belirlendi. Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş’ye bağlı Güllük Liman Sahasının, pazarlık usulü ve 45 yıl süreyle işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesi ihalesi, komisyonun nihai kararının onaya sunulmasının ardından kamuoyuna duyurulacak.”

 

İnternetten alıntıladığımız bu bilgiden sonra; yine internette yayımlanan dışında, projesi hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olmadığımız Güllük Yat Limanı için lehte ve aleyhte bir tavır takınıp, kamuoyu oluşturmanın mantıklı olmayacağı yönündeki görüşümü belirttim. Projenin aslını bu konuda bilgi sahibi birileriyle iyice inceleyip irdeledikten sonra, halkı bilgilendirmenin; ihaleyi kazanan şirketin yetkilileriyle görüşerek, Güllük için (doğal yaşam, çevre, ekonomi, halk açısından) olumlu değişiklikler ve düzenlemeler yapılması yönünde etkili olmanın gerektiği konusunu tartıştık.

 

Yine kötü kokular geliyor

Kirlilik, kötü görüntü ve koku yaratan çevresel meseleler de toplantıda tartışılan konular arasındaydı. Bu bağlamda toplantıya katılmamakla birlikte; Güllük ve çevresinde çektiği fotoğrafları paylaşan üye Sırrı Herdem’in de tespitlerinden yola çıkarak, feldspat madenlerinin açıkta depolanması ve taşınması sırasında oluşturduğu toz, kirlilik ve bunun ağaçlara ve insan sağlığına verdiği zarar üzerinde duruldu. (Bununla ilgili Kent Konseyi Başkanı Mehmet Günlük’ün de katıldığı geçen toplantılarda; Muğla Üniversitesi’nin, feldspat tozlarının insan sağlığına ve çevreye zararı konusunda bilimsel bir araştırma yapılmasının sağlanmasını kararlaştırmıştık.) Ayrıca, Güllük – Milas karayolunun Akyol Köyü yakınlarındaki bölümünde köprü altına moloz ve çöp döküldüğü ve bu konuda yetkililerin bilgilendirilmesi gerektiği konuşuldu. Yine aynı yol üzerinde bulunan Gümüşdoğa - Hakan Yem tesislerinden gelen kötü kokunun geceleyin çok daha fazla artmasının, bu tesisten gece Güllük Dalyanı’na atık boşaltıldığı yönündeki söylentilerin incelenmesi; buradan ve Güllük yolu üzerindeki Derin ağ yıkama tesisisinden gelen kötü kokuların önlenmesi için nelerin yapılması gerektiği üzerinde duruldu.

 

Lokanta, kafe türü işletmelerin masa ve sandalyelerinin neredeyse yol ortasına kadar konulması da yurttaşların yakındığı başka bir konu olarak gündeme geldi.

 

Engelli duşu ve

kabini yapılıyor

Mahalle Meclisi üyesi Alnur Durmuş’un plaj temizliği, şezlong ve şemsiye yetersizliği konusunu gündeme getirmesi üzerine, ertesi gün (Perşembe) Milas Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Mat ile görüştük.

İyi ki görüşmüşüz; bu arada kaybolduğunu sandığımız engelli şezlongunun, zarar görmemesi için (çocuklar tarafından oyuncak gibi kullanılıyormuş ve deniz açıklarında bırakılıyormuş) zabıta tarafından alındığını, ihtiyaç halinde aranması gereken numaranın “engelsiz plaj” tabelasına eklendiğini öğrendim. Ayrıca, Zeynep Mat geçtiğimiz günlerde Ören plajına yapılan engelli soyunma kabini ve duşun Güllük’e de yapılacağı müjdesini verdi.

 

Geceleyin halk plajına masa ve sandalye koyup, yiyecek içecek servisi yapan işletmelerin, sabahleyin plaj temizliğini ve düzenlenmesi konusunda belediye çalışanlarına yardımcı olması, kendi işletme ve tuvaletlerini temiz tutmaları yönündeki önerimiz dikkate alındı. (Tabii soyunma kabinleri ve plajın temiz tutulması konusunda, kullananların bilinçsizliği, umursamazlığı ayrı bir mesele…)

 

Alnur Durmuş, Semiramis plajını kullananlardan özellikle tesettürlü kadınların, buraya eskiden olduğu gibi bir soyunma kabini konulması için çok istekte bulunduğunu belirtti. Mat, bunun için de talimat verdi.

 

Güllük Mahalle Meclisi, Milas ve Güllük’te gerçekleştirilecek deprem bilgilendirme toplantılarına da ev sahipliği yapacak.

(3 Ağustos 2017 / Güllük)

 

 

 

 

 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık