• 20 February 2018, Tuesday 18:58
GülçinErşen

Gülçin Erşen

Yozlaşmış cinsellik

Gülçin ERŞEN

Günlerdir internette dolaşan, bana da iletilen birçok görüntü ve yazıyı paylaşmadım. Çünkü bazılarını çok rahatsız edici, sakıncalı buldum. Ama benim görüşlerimle ve konunun uzmanlarına danışarak geçmişte yaptığım haber ve programlarla örtüşen açıklamaları paylaştım. Bergüzar Korel’in açıklaması, çocuk parklarının kamerayla izlenmesi gibi...

 

Kadriye Bilgin, dünkü paylaşımıma şöyle bir yanıt yazmış:

“Toplumdan uzaklaştırılmalı kimseye zarar vermemeli. Bir kaç yıl gider yatar çıkarımdan daha fazla ceza almalı. Bir de bence tv, kitap, internet, film, gazete, dergi vb topluma ulaşan yerlerde bu sapıkların yediği haltlar değil aldığı cezalar ballandıra ballandıra anlatılmalı. Olay genelde en ince ayrıntısına kadar anlatılıyor ama yargılama ve cezanın uygulanması kısacık geçiliyor. Sunum değiştirilmeli. Özendiricilikten caydırıcılığa geçilmeli anlatımda.”

 

Haklı. Erkekleri böyle yetiştiren bu kültürden ana babalar sorumlu. Erkek cinselliği yüceltirken kadınınki yeriliyor. Edepli ve namuslu olması gereken yalnızca kadınlar değildir. Kadın, erkek, din adamı, eğitimci, yönetici, siyasetçi herkes... İyi ki yanlış yetiştirilenlerin hepsi sapık canilere dönüşmüyor.

 

Bu arada, kamuoyuna yansıtılanlar dışında çok fazla cinsel saldırı ve sapkınlık yaşandığını bilen bir gazeteci ve yurttaş olarak, bununla ilgili idam kampanyasını imzalayıp şu notla paylaştım:

İdama karşıyım. Ama, pedofillerin, sapık canilerin iyileşip ıslah olacaklarına inanmıyorum. Tek çekincem; “Yeşil Yol” filmindeki gibi yanlışlıkla bir masumun idam edilmesidir... Hepsi ölümle sonuçlanmasa da, cinsel sapıklık ve saldırı kurbanlarının bunlandan aldığı ruhsal yaraların nasıl ömür boyu iz bıraktığını bilenlerdenim.

 

İki cins arasındaki aşkın yansıması ve yaşanması anlamına gelen bu kutsal eylem (cinsel ilişki), dilimizde en ağır küfürlerde kullanılıyor ...

Bence insanın en temel iç dürtüsü sayılan cinselliğin, günümüz toplumlarındaki algılanış ve yaşanış ve kullanılış biçimi insanlıktaki en çirkin yozlaşmadır ...

 

(18 Şubat 2018 / Güllük)


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık