• 31 July 2022, Sunday 9:47
SercanErgin

Sercan Ergin

2021-2022 sezonunda mahalli ligde başarılı sezon geçiren takımlarımızı tanıyalım (5)

Türkiye Amatör Futbol Federasyonu yıllardan beri derneklerin yönettiği amatör futbolu,  yeni alınan kararla bu sezondan itibaren İl Müdürlüklerinin nezaretinde yönetilmesi için talimat verdi. Bundan sonra dernek üyeleri Muğla Mahalli liginde yer alan Futbol takımlarının  muhatabı Muğla İl Spor Müdürlüğü olarak hizmet vermeye başlayacak.

Basın Mensubu olarak Muğla İl Spor Müdürlüğü’nde görevlilerle yaptığım  fikir alışverişinde  Amatör futbolda yeni yaptırımların hizmete gireceğini öğrendim.

Çok eskiden Amatör takımlarımıza  devletimiz küçük de olsa para yardımında bulunuyorlardı. Hatta  futbol ayakkabıları da fazlasıyla veriliyordu. Günümüzde ise  hayat şartlarını göz önüne alan amatör takımların yetkilileri imkanları dahilinde maddi ve Manevi hizmetlerini  kısıtlayarak devam etmektedirler. Ben her zaman köşe yazılarımda her şeyi devletten beklemeyin, Kulübün parası varsa iyi transfer yapmaları, eğer paraları yoksa imkanları dahilinde transfer yapmaları konusunda  haddimi aşmadan uyarılarda bulunuyordum. Son günlerde yeni kurulan Futbol takımlarımızın yönetim kurulu üyeleri  Kulüp kurduktan sonra  Mahalli ligde yer almak için sayın Belediye Başkanlarına müracaat ederek  maddi yardımda  bulunmaları ricasında bulunuyorlar. Amatör takımların  yönetim kurulu üyeleri lütfen beni yanlış anlamayın. Her kulüpte  her geçen yıl maddi sıkıntılar çığ gibi devam etmektedir. Belediyelere  güvenerek kulüp kurulması bence doğru değil. Belediyeler imkanları dahilinde malzeme yardımında zaten bulunuyorlar. Umarım, naçizane düşüncelerim yanlış anlaşılmasın. Spora hizmet veren herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık