• 23 August 2022, Tuesday 9:33
SercanErgin

Sercan Ergin

Ata sporu güreşi yaşatanlara minnettarız (1)

Merhaba Milas Önder Gazetesi Santra Köşesi okurları, bugün sizlere köşemde, geçtiğimiz Cuma akşamı yağlı güreş deyince ilk akla gelen Mahallemiz  Çomakdağ Kızılağaç mahallesinde, Yaşar Keskinateş beyefendinin oğlunun sünnet düğününde gerçekleşen Yağlı Pehlivan Güreşi hakkındaki izlenimlerimi, siz değerli güreş severlerle paylaşmak istiyorum. Türkiye’de yağlı güreş deyince ilk akla gelen isim olan Çomakdağ Kızılağaç mahallesinde saat 21.00’de başlayan, ertesi gün sabaha kadar süren Yağlı Pehlivan Güreşini basın mensubu olarak takip ederek kaleme alıyorum. Samimi olarak yazıyorum, an itibariyle Türkiye’nin en başta gelen baş pehlivanlarını Kızılağaç köyüne getirmek, her babayiğidin harcı değil. Böyle görkemli  güreşi tertipleyen, sünnet çocuğunun babası Yaşar Keskinateş beyefendiyi kutluyorum. İz bırakan güreşe her zaman sporcunun yanında olan Milas Belediye Başkanı Avukat Muhammet Tokat, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ateş, Milas CHP İlçe Başkanı Avukat Tüze Çetinkaya ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Güreşte büyük ilgi gören Muhammet Tokat beyefendi ile arkadaşları kule hakemliğini yapan eski milli güreşçiler Servet Yıldız ile Bekir Seçim hocaların kule hakemliği yaptığı yere oturdular.

Akşam başlayan, ertesi günü sabaha karşı sona eren Yağlı Pehlivan Güreşleri 170 kişinin katılımıyla başladı. Son yılların en başarılı baş pehlivanlarından Kocaeli bölgesinden Hüseyin Gümüşalan finalde rakibini yenerek birinci olurken, Faruk Akkoyun ise finalde rakibine yenilerek ikinci oldu. Kırkpınar güreşlerinde baş pehlivan olarak kol bağlayan Kocaeli Bölgesinden Tanju Gemici ile Kırkpınar Başpehlivanlarından Kaan Kaya üçüncülük elde ettiler.

Devam edecek -2-


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık