• 29 August 2022, Monday 10:07
SercanErgin

Sercan Ergin

Spor Kulüpleri ve Spor Anonim Şirketleri Tescil Yönetmeliği (1)

Merhaba Milas Önder Gazetesi Santra köşesi okurları, bugün köşemde Muğla İl Gençlik ve Spor Uzmanı Özkan Akyüz’ün mahalli ligde yer alan takımlarımızı bilgilendirmek için Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan ve resmi gazetede yayınlanan yönetmelik değişikliğini sizlerle paylaşmak istiyorum.

BİRİNCİ BÖLÜM

Başlangıç Hükümleri

Amaç

MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı; spor kulüplerinin kuruluşu, organları; spor kulüpleri ve spor anonim şirketlerinin Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından tescili, tescilin şartları, tescil için gerekli belgeler, spor kulübü tüzüğü ile spor anonim şirketlerinin esas sözleşmesinin içeriği, spor kulüpleri ve spor anonim şirketlerinin spor faaliyetlerinde kullanacakları isim, renk, amblem ve diğer ayırıcı işaretleri ile üst kuruluş oluşturulmasına ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

 

Kapsam

 

MADDE 2- (1) Bu Yönetmelik, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile spor federasyonlarının faaliyetlerine katılmak amacıyla Bakanlığa tescilini yaptıran spor kulüpleri ile spor anonim şirketlerini ve bunların oluşturdukları üst kuruluşları kapsar.

 

(2) Bu Yönetmelik; 8 inci ve 9 uncu maddeler hariç olmak üzere Millî Savunma Bakanlığı kadro ve kuruluşunda yer alan askerî spor kulüpleri hakkında uygulanmaz.

Dayanak

MADDE 3- (1) Bu Yönetmelik, 22/4/2022 tarihli ve 7405 sayılı Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanununun 3 üncü maddesinin altıncı fıkrası, 12 nci maddesinin dokuzuncu fıkrası ve 14 üncü maddesinin altıncı fıkrasına dayanılarak hazırlanmıştır.

Devam edecek köşe 2


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık