• 02 August 2022, Tuesday 11:10
SercanErgin

Sercan Ergin

Milas futboluna maddi ve manevi hizmetler veren, an itibariyle aramızda olmayan merhum spor adamlarımızı hatırlayalım(1)

Merhaba Milas Önder Gazetesi Santra köşesi okurları, bugün sizlere köşemde, uzun yıllar önce Milas futboluna maddi ve manevi olarak büyük katkılar sağlayan, Milas futbolunun bugünlere gelmesinde büyük katkıları olan eski spor adamlarımızdan bahsetmek istiyorum.

Ben henüz 15 yaşında iken Milas Gençlik Spor Kulübü’nde lisans yaparak futbola başladığımda, o yıllarda Milasgücü Spor Kulübü yeni kurulmuştu. Milasgücü Spor Kulübü’nde o yıllarda merhum Turan Moralı, merhum Şaban Sulaki, merhum Mehmet Dayanç, merhum Ömer Sezgin, merhum Ruhi Atakan, merhum Hüseyin Salkım isimli ağabeylerim Milas Gençlik Spor ile Milasgücü Spor Kulübü’nde hatırı sayılır paralar harcayarak, Milas futbolunun gelişmesi için özveriyle hizmet verdiler. Yukarıda ismi geçen merhum spor adamları zengin olmamalarına rağmen, evindeki çocuklarının rızkını keserek gerek Milas Gençlikspor, gerekse Milasgücüspor takımlarımıza maddi katkılarda bulundular. O zamanda günümüzdeki gibi maddi ve manevi manevi imkanlar olmamasına rağmen, yukarıda adı geçen merhum büyüklerimizin sayesinde Milas futbolu bu günlere geldi.

O yıllarda para yoktu, imkanlar hiç yoktu ama zamanın futbol tutkunu olan büyüklerimiz, büyük özverilerle Milas’ın iki güzide takımını ayakta tuttular. O yıllardaki yönetim kurullarında görev yapan, Milas futbolu gelişsin, büyüsün diyerek her iki kulüpte de görev yapan ağabeylerimiz tertip ettikleri gecelerde birbirlerine maddi destekte bulunurlardı.

DEVAM EDECEK KÖŞE 2


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık