• 01 June 2022, Wednesday 16:22
SercanErgin

Sercan Ergin

50 yıl önceki futbolla şimdiki futbol arasında çok fark var (4)

(dünden devam)

 

Bırakın çocukları bu kadar havaya sokmayın. Bu konuda siz değerli spor severlere misal de vereyim. 23 sene önce İzmir’den güzel Milasıma gelip temelli yerleştiğimde Yeni Milasspor takımının dışında alt yapı takımları yoktu. İzmir’den Milas’a temelli gelip yerleştiğimi bilen  Arap Ahmet hocayla  sohbet ederken, Milas’ta  neden alt yapı takımlarının olmadığını sordum.

Ahmet Hoca, “Sercan Hocam iyi ki sordun bugünden itibaren Milasgücüspor  ile Dörtyol Gençlikspor takımlarında alt yapı kuralım” deyince, Dörtyol Gençlikspor’da alt yapı takımında  futbol hocalığı yapmaya başladım. Bugüne kadar bir çok yetenekli sporcu evlatlarımızın profesyonel takımların alt yapılarına gitmelerine aracı oldum. 23 yıl içerisinde Milas’tan  kaç sporcu profesyonel takımların alt yapılarına gitti biliyor musunuz? Profesyonel alt yapı takımlarına giden yetenekli sporcularımızın  bir çoğu  Milas’a döndü. Sevgili aile bireyleri hiç düşündünüz mü  o yıllarda futbol kurallarını bile bilmeyen yetenekli sporcu evlatlarımızı bu kadar havaya kimler soktu? Eski insanlar birbirleriyle konuşurken şunları söylerlerdi:

“Sakın! Çocuklarınızı uyurken sevin. Çünkü çocuklar aile bireylerinden aldıkları övgü nedeniyle çabuk havaya girer.”

 

DEVAM EDECEK 5


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık