• 09 May 2022, Monday 10:02
SercanErgin

Sercan Ergin

Gaziler Derneği’nin ilk kurucu üyesi Hasan Ali Saldıran beyefendiyi tanıyalım(2)

Sayın Saldıran, bir yılın ardından 1951’de sağ salim terhis oldu. Doğup büyüdüğü memleketi Milas’a döndü. Milas’ta Damlıboğaz Mahallesi’nde babasıyla birlikte çiftçilik yapmaya devam etti. Saldıran, Milas’ta başta zeytincilik olmak üzere tütün ve pamuk işleriyle uğraş verdi, geçimini sağladı.    Saldıran, sessiz sakin ve mütevazı kişiliğiyle köyünde her birey tarafından sevgi ve saygı gördü. Saldıran, o yıllarda Kore Savaşı’nda memleketi için savaşan arkadaşlarıyla birlikte özel etkinliklere davet edilerek onore edildi.

Saldıran, 2004 yılında Kore’de birlikte vatanı için savaşan arkadaşlarıyla birlikte İzmir’e giderek Milas Gaziler Derneği’nin kurulması ricasında bulundular. O yıllarda Milas’ta ses getiren Gaziler Derneği, Milaslıların destekleriyle kuruldu. Geçici yönetim kurulu başkanlığında bulunan Saldıran, 2007 yılında gazi arkadaşlarıyla birlikte Ankara’ya giderek Milas’ta Gaziler Derneği’ni resmi bir şekilde kurdular. Saldıran, Gaziler Derneği’nin kurulmasında büyük emekleri olduğu için kendisinden yaşça küçük olan başka gazi arkadaşlarının hizmet etmelerini arzu ettiği için Gaziler Derneği’ne yönetim kurulu dışından destek vermeye devam etti.

Hasan Ali Saldıran; evli, iki oğlan babası, 5 torun sahibidir. Milas Gaziler Derneği ilk kurucu üyesi olan Sayın Saldıran beyefendiye çocukları ve torunlarıyla birlikte sağlıklı, huzurlu günler geçirmesini diliyorum. Gazim; Allah size sağlıklı günler, uzun ömürler nasip etsin.

-SON-


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık