• 12 August 2022, Friday 9:46
SercanErgin

Sercan Ergin

Futbol sistemleri çok çalışılarak öğrenilir (2)

Bizim futbol oynadığımız yıllarda günümüzdeki sistem çokluğu, maddi ve manevi imkanlar yoktu. Gelelim günümüz futboluna; oynanan müsabakalar günümüzde televizyonlarda naklen veriliyor. Her türkü imkanlar var. Bizler toprak sahalarda oynarken, günümüz çocukları çim sahalarda futbol oynayarak yetişiyor. İzninizle günümüzde oynanmakta olan sistemlerden söz etmek istiyorum.

Günümüzde ilk önce 3.5.2  sistemi uzun yıllar oynandı. Ardından  1.9.1 sistemi oynandı. 1.4.4.2 sistemi oynandı. Dünya futbolunda bir çok sistemler oynandı. Son yıllarda 3.4.3 sistemi oynanmakta. Bir ara 1.4,3,2,1 sistemi denendi. Futbolda sistemleri öğrenmek tabi ki çok iyi de, amatör kümelerde bunları öğrenmek pek kolay değil. Bazı alt yapı müsabakalarını gazeteme haber yapmak için gittiğimde takımın hocası, Sercan hocam 1.4.1 4 sistemi deniyorum dedi. Sevgili hocalarım 1.4.1.4 sistemini Türkiye’nin en popüler takımlarında futbol oynayan profesyonel  sporcular bile hakkını veremiyorken, alt yapı takımında bu sistemin oynanmaya çalışılması aslında doğru ama  bence zaman yanlış. Çünkü bu sistemi oynamak çok zaman ister. Alt yapılarda futbol oynayan sporcularımız çok yetenekli olmalarına rağmen, bu sistemi  oynamak için fiziki kondisyonun yeterli olması lazım. Sabah kahvaltısında simit yiyerek müsabakaya gelen alt yapı takımı sporcuları, 90 dakika sahada diri kalabilir mi? Bu sistemi oynamak çok kolay değil. Günümüz alt yapısında yer alan minik sporcularımız, her köşe yazımda deklare ediyorum, gerçekten çok yetenekli olmalarına rağmen fizik olarak hazır değiller.

Devam edecek (köşe 3)


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık