• 15 April 2022, Friday 10:04
SercanErgin

Sercan Ergin

Türk Güreş Milli Takımı Antrenörü, eski Dünya Şampiyonu, beden eğitimi öğretmeni Bünyamin Emik hocayı tanıyalım (1)

Merhaba Milas Önder Gazetesi Santra Köşesi okurları. Bugün sizlere köşemde, Milas Mehmet Güçlü Güreş Eğitim Merkezi Müdürü, aynı zamanda Milas Şehit Murat İnci Anadolu İmam Hatip Lisesi beden eğitimi öğretmeni, Milas’ımızın övünç kaynağı, eski dünya şampiyonu, Türk güreş milli  takımlarımızın hocası sayın Bünyamin Emik hocayı tanıtacağım.

Sayın Emik, 1978 yılında Denizli’de dünyaya geldi. İlkokulu Denizli’nin Güney köyünde, orta okulu Pamukkale’de, liseyi Ankara Ulus EML, üniversiteyi  Ankara 19 Mayıs  Yaşar Doğu Besyo okullarından mezun oldu.  

An itibariyle Milas Mehmet Güçlü Güreş Eğitim Müdürlüğü’nde müdür, Milas Şehit Murat İnci  Anadolu Lisesi  beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapmakta olan  sayın Emik  ile yaptığımız söyleşide dünden bugüne buralara nasıl geldiğini anlattı:

“Ben 1978 yılında Denizli Acıpayam, Güney köyünde doğdum. Güreş sporu ile köyümde  tanıştım. Köy güreşlerinde, düğün güreşlerinde, harmanlıkta köyün çocuklarıyla güreşerek ve onları yenmeye başlayarak ilgim arttı. Ailemde ve sülalede güreşe ilgisi olan  çok olduğu için, TV programlarındaki futbol yorumcuları gibi iyi bir kritik yaptıklarından dolayı ön plana çıkmam ve ilerlemem kolay oldu. Köyümde, köy düğünlerindeki performansımı takip eden  Denizli Güreş Eğitim Merkezi’ne Valilik oluru ile alınmam, tamamen il idarecilerinin benim güreş sporunda başarılı olabileceğime kefil olmaları ile oldu.

DEVAM EDECEK 2

 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık