• 30 May 2022, Monday 8:57
SercanErgin

Sercan Ergin

50 yıl önceki futbolla şimdiki futbol arasında çok fark var (1)

Merhaba Milas Önder Gazetesi Santa Köşesi okurları, bugün köşemde, yaşım gereği 50 yıl önceki futbolla, günümüz futbolu hakkındaki düşüncelerimi siz değerli spor sever okurlarımla  paylaşmak istiyorum.

Bundan 50 yıl önce Türkiye’de profesyonel takımlarda bile alt yapı takımları yoktu. Eskiden Allah vergisi çok yetenekli sporcular, alt yapı olmadığı için zamanın futbolu bilen büyüklerimizin aracılığıyla keşfedilerek bazı amatör takımlara, oradan da zamanın profesyonel takımlarına tavsiye ile götürülürdü. Uzun süre, zamanın tanınmış hocaları tarafından çalıştırılarak takımlara kazandırılırdı.

Yaşım gereği Milaslı, İzmirspor takımı forması giyen merhum Süpyan Yılmaz, profesyonel ligde yer alan, Muğlaspor takımı forması giyen, öz Milaslı Merhum İhsan Özgen, Milas mahallelerinde oynadığı futbolla dikkat çekerek  İzmir Altay takımına transfer olan merhum Altaylı Mustafa Koç ağabeylerim hiç bir hoca görmeden, kişisel yetenekleriyle  zamanın profesyonel takımlarına giderek, Milasımızın adını duyurdu.

Gençlik yıllarımda Milas’ta bir tek futbol sahası vardı. Futbol oynamak için sahaya gittiğimizde hayvanlar sahada otlandıkları için sahaya giremezdik. Takımlarımız mahalli ligde yer almazdı. 15 günde veya bir ayda futbol sahası temizlenir, kireçlenir, dışarıdan takım davet edilirdi. Maddi imkanı olan büyüklerimizin maddi çabalarıyla dışarıdan gelen takımların masrafları karşılanırdı. DEVAM EDECEK  


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık