• 15 August 2022, Monday 10:00
SercanErgin

Sercan Ergin

Futbol sistemleri çok çalışılarak öğrenilir (3)

Günümüzdeki hayat şartlarının zorluğunda spor yapan  minik sporcularımızın bazıları yeterli bir şekilde beslenemedikleri için 200 gramlık futbol topuna vurmakta zorlanıyor. Nasıl güreş yapan sporcuların  menüsü diğer spor dallarına göre farklı ise, futbol oynayan sporcuların da   kahvaltı menüsü farklı olmalı. Bazı minik sporcularımız maddi imkansızlıklar nedeniyle yeterli beslenemedikleri için futbolda gelişim gösterirken zorluk çekmektedir. Benim futbol oynadığım yıllarda Milas çok fakir bir ilçe idi. Takımda forma giyen bir çok arkadaşımızın futbol ayakkabısı olmadığı için Cuma günleri zamanın futbolcuları Milas Parkı’nda bir araya gelerek kimin ayakkabısı var, kimin yok araştırarak kendi aralarında topladıkları paralarla takım arkadaşlarına yardımcı olurlardı.

Takımımızın başındaki yönetim kurulu üyeleri Milas’ta yaşayan hatırı sayılır zengin olan bireylerin evlerine gider kahvaltılık isterlerdi. Aldıkları kahvaltıyı Milas Parkı içerisinde sporcularına yedirirlerdi. O yıllarda yaşayan futbol tutkunu bireyler kendileri fakir olmalarına rağmen Milasgücüspor ve Milas Gençlikspor takımlarına yemek vermek için yarışırlardı.

An itibariyle Milas’ta futbol oynayan minik yavrularımızı Milas takımlarının yönetim kurullarında görev yapan yönetici arkadaşlarımız imkanlarını zorlayarak minik sporculara müsabaka dönüşü yemek vermekteler. Bir çok kez deklare etmeme rağmen aynı sözümü tekrarlıyorum; günümüzde alt yapılarda yer alan minik sporcular eski futbolculara göre gerçekten çok yetenekliler. Herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

SON

 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık