• 21 March 2022, Monday 8:49
SercanErgin

Sercan Ergin

Milas Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Mehmet Ateş beyefendiyi tanıyalım (2)

Milas ilçesi Bafa kasabası Bafa İlköğretim Okulu’nda sınıf öğretmeni olarak göreve başladı. Doğup büyüdüğü memleketinde ilk kez çalışmaya başladı.

İl  içi yer değiştirme ile 1997 yılında Milas Merkez İlköğretim        Okulu’na sınıf öğretmeni olarak atandı. 5 yıl sınıf öğretmeni olarak  görev yaptı. Sayın Ateş 1997-1999 yılları arasında Anadolu Üniversitesi  Açıköğretim Fakültesi Sosyal Bilimler bölümünde lisans tamamlama eğitimi aldı. 2000 yılında MEB tarafından yapılan  görevde yükselme sınavını kazandı. Akabinde Ankara Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Eğitim yöneticiliği dalında hizmet içi eğitim alarak aynı okulda okul müdür yardımcısı olarak görev yaptı. Sayın Ateş 10 yıl Merkez İlköğretim Okulu’nda  görev yaptıktan sonra yine MEB’in 2010 yılında açmış olduğu eğitim yöneticiliği  sınavına katılarak başarılı oldu. Aynı yıl  Milas Menteşe   İlkokulu’na okul müdürü olarak atandı.

Sayın Ateş 2014 yılında MEB’in anti demokratik ve adaletsiz uygulaması sonucunda Türkiye genelinde otuzbeş bin MEB yöneticisi ile birlikte görevden alındı. İdari mahkemelere  müracaat  etmesine ve davayı kazanmasına rağmen hukuk yok sayılarak eski görevine  iade edilmedi. Sayın Ateş 30 yıl büyük bir özveri  ve heyecanla ifa ettiği  öğretmenlik mesleğinden 2016 yılında Koru İlkokulu’ndan emekli oldu.

Sayın Ateş,  Bilecik’te  görev yaparken  öğretmen sendikası olan Eğitim Sen’in  ilçe kurucuları arasında görev aldı. Daha sonra Eğitim Sen’de üyeliğini devam ettirdi. Eğitim Sen’de iş yeri temsilciliği, il delegeliği, ilçe yönetim kurulu üyeliği ve hukuk sekreterliği, görevlerinde bulundu. DEVAM   EDECEK  3

 

 

 

 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık