• 31 May 2022, Tuesday 8:58
SercanErgin

Sercan Ergin

50 yıl önceki futbolla şimdiki futbol arasında çok fark var(2)

60 yıl önce Milas’ta Esentepe Mahallesi’nde benim yaşımdaki insanlar futbol oynarken, bizden büyük olan, bence Milas’ın en yetenekli sporcuları bir araya gelir, futbol oynarlardı. Esentepe Mahallesi’nde futbol oynarken top Baltalı Kapı tarafına kaçtığında uzun süre topun gelmesini beklerdik. 60 yıl önce Milas’ta yapılan özel müsabakada Aydın ilinden hakemler gelir, hazırlık müsabakalarını yönetirlerdi. O yıllarda Milas’ta ilk resmi kulüp Milas Gençlikspor  kuruldu.

Milas Gençlikspor’un Muğla Mahalli Ligi’ndeki başarılarının ardından, zamanın futbolu çok seven bireylerinden Merhum Turan Moralı, Merhum Ömer Sezgin, Merhum Şaban Sulaki, Merhum Mehmet Dayanç, Zamanın Milas Belediye Başkanı olan Merhum Gazi Menteşe aracılığıyla Milasgücüspor kulübünü kurdular.

Milas’ta Milas Gençlikspor’un ardından Milasgücüspor’un da kurulmasıyla Muğla Mahalli Ligi’nde her iki takımımız yer almaya başladı. Milas’taki  genç nesil gerek Milas Gençlikspor, gerekse Milasgücüspor takımlarında görev yapan büyüklerimiz, eski yöneticiler; mahalli lig müsabakaları başladığı günlerde hafta ortasında yönetim kurulunda yer alan yöneticilerle birlikte hafta sonunda oynanacak müsabakalar öncesinde bilet satarlardı. Hafta sonu oynanacak müsabakaların masraflarını  karşılarlardı.

Eskiden amatör takımlarımıza federasyon maddi yardım yapmazdı. O yıllarda her iki kulüpte yöneticilik yapan büyüklerimiz düğünlerde, hafta sonu oynanacak müsabakalar öncesinde para toplarlardı.

 DEVAM EDECEK 3

 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık