• 23 September 2022, Friday 10:47
SercanErgin

Sercan Ergin

Amatör transfer işlemleri (1)

Merhaba Milas Önder Gazetesi Santra Köşesi okurları, bugün sizlere köşemde, amatör transfer işlemleri hakkında naçizane bilgileri paylaşmak istiyorum.

Amatör futbolcunun statüsünde transferi, federasyonca her sezon için tarihleri tespit edilen transfer ve tescil dönemlerinden birinde mümkündür, futbolcular aynı sezon içerisinde, transfer ve vize işlemleri dahil olmak üzere, en fazla iki kulübe tescil edebilirler. Aynı sezon içerisinde ikinci transfer işlemleri yapılırken transfer, vize ve filiz işlemi, bir işlem olarak kabul edilir. İkinci transfer işlemlerinde kulüp muvafakati istenir.

2021-2023 sezonunda kendi kulübünde vizesini yaptıran veya transfer yapan bir futbolcu vizesini yaptırdığı kulüple müsabaka isim listesine yazılmış da olsa oyuna girmiş de olsa ikinci transferi yapma hakkı vardır.

İkinci transfer hakkını kullanan futbolcunun transfer olduğu kulüpte oynama hakkı olduğu kategorideki takımın ligden çekilmesi veya çıkartılması halinde futbolcunun transfer dönemleri içerisinde üçüncü transferine izin verilir.

Amatöre dönüş yapan profesyonel futbolcuların kendi kulüplerinde vize yaptırmaları işlem olarak dikkate alınmaz. Birinci transfer işlemlerinde geçerli olan TFF ve TASKK’a yatacak ücretler ikinci transferlerde de aynen geçerli olup bunlara ait dekontun aslı bölge müdürlüklerine teslim edilecektir. DEVAM EDECEK 2


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık