• 31 May 2022, Tuesday 16:35
SercanErgin

Sercan Ergin

50 yıl önceki futbolla şimdiki futbol arasında çok fark var (3)

O yıllarda herkesin birbirine sevgi ve saygıları çok büyüktü. Her erkek çocuğu iyi bir sporcu olmak için sahada iş yerinden arta kalan zamanda vaktini futbol sahasında geçirirdi. O yıllardaki gençlerin yetişme tarzı günümüze göre çok farklıydı. Her türlü imkansızlıklara rağmen o yıllarda Türkiye’de yetenekli sporcular yetişmekte idi. 50-60 yılın ardından günümüz futboluna gelince günümüzde her şey var, imkan var, çocuklarımızı çalıştıracak donanımlı futbol hocaları var, maddi imkanlar var, televizyonlarda her gün spor programlarında dersli gösterimler var. Futbol sahaları  çimlendi, aslında an itibariyle her türlü imkanlara sahibiz.

Günümüzdeki sporcularımız, televizyonlardaki program yapan diyetisyenlerin uyarılarıyla günümüz çocuklarına her şeyi öğretiyorlar. Samimi olarak ifade etmem gerekirse günümüzdeki minik sporcularımız Allah vergisi. Gerçekten çok yetenekli sporcular var ama büyükler yeni nesil sporcularına o kadar  havaya sokuyorlar ki... Çocuklarımız daha futbolun inceliklerini öğrenemeden bazıları yüksek egoları nedeniyle kaybolup gidiyorlar. Günümüz anne ve babalarına nacizene sesleniyorum.  Sevgili ebeveynler; çocuklarınıza sizler değil, futbolu iyi bilen hocalar methetsin. Spor muhabiri olmam nedeniyle, futbol sahalarında olmam nedeniyle sık sık sahada aile bireyleriyle karşı karşıya geliyorum. Gözlerimle gördüğüm, yakinen takip ettiğim çocukların aile bireyleri çocuklarını öyle anlatıyorlar ki... Ne demek istediğimi sizler anladınız...


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık