• 26 January 2022, Wednesday 7:53
SercanErgin

Sercan Ergin

MUĞLA AMATÖR SPOR KULÜPLERİ FEDERASYONU BAŞKAN YARDIMCISI ERSİN KÖKSAL BEYEFENDİYİ TANIYALIM(2)

Sayın Köksal o yıllarda D.H.M.İ Spor Kulübü’nde yönetim kurulunda görev yapan arkadaşlarıyla birlikte futbol branşının yanı sıra bayanlar voleybol branşını da hizmete geçirdi. Sayın Köksal, o yıllarda Bayan voleybol takımının başına şu anda CHP Muğla Milletvekili, eğitimci olan Sayın Suat Özcan Beyefendi ile halen Milas Milli Eğitim camiasında görev yapan Sayın Yüksel Çelik hocalarla çalıştı. Kurdukları bayan voleybol takımı ile ilk yıllarında Muğla Bayan Yıldızlar Ligi’nde il şampiyonluğu yaşadılar ve Türkiye Yıldız Kızlar Şampiyonası’na gittiler, Milas’ı temsil ettiler.

Sayın Köksal ve zamanın yönetim kurulu üyeleri, futbol ve voleybol branşının yanı sıra güreş branşını açarak çalışmaya başladılar. Güreş branşında Muğla’da elde edilen başarıların yanı sıra güreş takımında görev yer alan Güreşçi Faruk Pazarcıoğlu, Türkiye birinciliğinin yanı sıra yurtdışında katıldığı şampiyonada Avrupa Şampiyonluğu elde ederek Milas D.H.M.İ takımının adını duyurdu. 

Güreşte elde edilen başarının ardından Sayın Ersin Köksal Bey’in nezaretinde                        kurulan altyapı futbol takımlarıyla Muğla Mahalli Ligi’nde yer almaya başladılar. O yıllarda Milas D.H.M.İ Spor Kulübü’nün adı Milas Gençlikspor Kulübü olarak değişti.

Sayın Ersin Köksal Başkan’ın önderliğinde Milas Gençlikspor Kulübü, Mahalli 2. Amatör Küme’de şampiyonluk yaşayarak Mahalli 1. Amatör Küme’ye terfi etti. Daha sonraki yıllarda Milas Gençlikspor talihsiz bir şekilde 2. Amatör lige düştüğü için  moraller bozulmasına   rağmen Milas Gençlikspor Karate ve Taekwondo  branşlarını hizmete sundu. Değişik branşlarda ilk önce il birinciliği, ardından Türkiye Şampiyonaları’na katıldı.

 

DEVAM EDECEK (3)


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık