• 07 August 2022, Sunday 10:09
SercanErgin

Sercan Ergin

Nurullah Sarı hocayı tanıyalım (1)

Merhaba Milas Önder Gazetesi Santra Köşe’si okurları. Bugün sizlere köşemde, 1980 yılından beri Türkiye’nin bir çok okulunda öğretmen olarak görev yapan, Milli Eğitim Müdürlüğü’nde 40 yıl 9 ay hizmet verdikten sonra, geçen yıl Sakarya İlkokulu’nda sınıf öğretmeni olarak emekli olan Sayın Nurullah Sarı hocamızı tanıtacağım.

Sayın Sarı, 1957 yılında Trabzon’da dünyaya geldi. İlkokulu Hopa, orta okulu ve liseyi Arhavi’de tamamladı. Sayın Sarı 1980 yılında Gümüşhane Eğitim Enstitüsünü  bitirip 1881 yılında öğretmen olarak Diyarbakır ili Hani ilçesi Topçular Köyü’nde göreve başladı. İki yıl burada görev yaptıktan sonra eş durumundan Milas Selimiye İlköğretim Okulu’nda göreve başladı. 4 yıl burada görev yaptıktan sonra sınıf öğretmenliğinden beden eğitimi öğretmenliğine geçti.

Sayın Sarı, sporun her branşını çok sevdiği için Selimiye İlköğretim Okulu’nda minik erkeklerde Muğla Şampiyonu olan ekibin başında beden eğitimi öğretmeni olarak görev yaptı. 1987 yılında Milas Gümüşkesen İlköğretim  Okulu’nda göreve başladı. 13 yıl bu okulda görev yaptı. Görev sırasında çalıştırdığı minik erkekler voleybol takımını Muğla ili şampiyonu yaparak, öğrencileriyle birlikte ödül aldı.

Sayın Sarı, Milas okullarında görev yaparken zamanın Belediye Başkanı sayın Fevzi Topuz beyefendinin yanına Milas Milli Eğitim Müdürlüğü’nden emekli olan sayın Eşref Mete hocayla giderek Milas Belediye Spor Kulübü’nün kurulması ricasında bulundular.

DEVAM EDECEK 2


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık