• 16 May 2022, Monday 9:38
SercanErgin

Sercan Ergin

Futbol hakemleri hakkındaki görüşlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum (2)

Sevgili sporsever kardeşlerim; oyun içerisinde, akan oyunda birçok hataları günümüz koşullarında ekranlarda görebiliyoruz. Ama amatör müsabakalarda bazı  kuralların değişmesi nedeniyle kuralları takip etmeyen kardeşlerim, hakemlerin bilerek hata yaptıklarını, mensubu oldukları takımın hakkını yediklerini düşündükleri için ağıza alınmayacak sözleri söylemektedirler. Futbol saliselik karar verilen bir oyun. Bazı müsabakaları üç hakem, bazı müsabakaları tek hakem yönettikleri için istem dışı hatalar yapılıyor. Günümüzde televizyonların görüntülerinin incelendiğini düşünürsek müsabakaları yöneten hakemlerin eskiye göre az hata ile müsabakaları yönettiklerini   görmekteyiz. Samimiyetime inanın, benim hiç aile bireylerimde yakınım olan  hakem yok. Bu köşe yazımda hakemlerin avukatlığını yapmıyorum. Amatör kümelerdeki kuralları iyi bildiğimden; bazı kardeşlerimin kuralları bilmedikleri için, fevri hareketler yaptığı için, naçizane bilgilerimi paylaşıyorum. Ben yalnız büyük takımların müsabakalarını değil; U11 ve U12  müsabakalarını da takip ediyorum.

Bilindiği üzere U11-U12 müsabakalarını tek hakem yönetmektedir. Küçüklerin müsabakasında bile kuralları bilmeden, koca sahada tek başına hakemlik yapan hakemlerin hata yapabileceklerini düşünmeden; bazı spor sever kardeşlerim inanılmaz kötü sözler söylüyorlar. Sahada futbol oynayan çocuklarına kötü örnek oluyorlar.  

DEVAM EDECEK 3

 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık