• 04 August 2022, Thursday 9:47
SercanErgin

Sercan Ergin

Milas futboluna maddi ve manevi hizmetler veren, an itibariyle aramızda olmayan merhum spor adamlarımızı hatırlayalım (3)

Türkiye’de maddi ve manevi hiçbir geliri olmayan amatör takımlar, ayakta kalabilmek ve mahalli liglerde yer almak için çok zor koşullarda çaba göstermekteler. Bir çift ayakkabının bin lira olduğu günümüzde, amatör kümede yer alan takımların yemek masraflarının yanı sıra yol paraları, lisans çıkartma paraları, sporcuların giydiği  forma, eşofman paraları, kalecilerin giydiği eldiven paralarını  hesaplarsanız  bir amatör takımın  senede kaç para harcayarak liglere katıldığını anlarsınız. Hiç transfer yapmadan Muğla mahalli ligine katılan her hangi bir takım senede 15  ila 20 bin lira arası para harcayarak müsabakalara katılıyor. Türkiye’de amatör kümede yer alan bütün takımlarımıza  Amatör Futbol Federasyonu’nun en az yıllık 10 bin TL vermesi lazım ki  amatör takımlar ayakta kalabilsinler.

Benim futbola başladığım günlerdeki yönetici ağabeylerimiz kendileri  fakir insan olmalarına rağmen  takımlarının mahalli ligde mücadele etmesi için özveriyle yöneticilik yapıyorlardı. Paraları olmadığında üç-dört yönetici ellerine makbuz alarak Milaslı futbol severlerden çok küçük de olsa para topluyorlardı. Günümüzdeki hayat şartları nedeniyle Milaslı hiç bir spor sever  Milas Takımlarına maddi yardımda bulunmuyor. Hal böyle olunca amatör kümede yer alan takımlarımızın bir çoğu mahalli lige katılamıyorlar. Amatör Futbol Federasyonu’nun aldığı kararla paraları olmadığı için liglere katılamayan takımlara ceza yaptırımı yapılmaktadır. Herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Herkesten amatör ligde yer alan takımlarımıza yardımcı olmalarını bekliyorum. SON

 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık