• 17 May 2022, Tuesday 10:28
SercanErgin

Sercan Ergin

Futbol hakemleri hakkındaki görüşlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum (3)

Benim sevgili spor sever kardeşlerimden ricam; küçüklerin maçlarında kötü söz söylememelerini istirham ediyorum. Müsabakaları  yöneten hakem kardeşlerimiz yönettikleri müsabakalarda hata yapmıyorlar mı, tabi ki yapıyorlar. Ama ben bilerek hata yaptıklarına inanmıyorum, daha doğrusu inanmak istemiyorum.

2021-2022 sezonunda oynanan başta Mahalli Süper Amatör  Küme, Birinci Amatör Küme, İkinci Amatör küme müsabakalarını yerinde takip ettim. Bazı hakem kardeşlerim müsabakayı yönetirken çok büyük hatalar yaparak bazı takımların kaderiyle oynadılar, bunları da iyi biliyorum. Milas’a maç yönetmeye gelirken kötü niyetli olan hakem kardeşlerimi de asla savunmuyorum.

Muğla Mahalli Ligi’nde görev yapan birçok hakem kardeşlerim; bu sezon yardımcı hakemlerin istem dışı yaptıkları  hatalar nedeniyle bazı takımlarımızın puan kaybetmelerine vesile oldular. Bunları Türkiye liglerinde yer alan her takım zaman zaman yaşamaktadır. Basın mensubu olmam ve her yıl sezon başında değişen futbol kurallarını iyi bilmem nedeniyle, sahada hiç koş olmayan görüntüleri üzülerek  izledim.

Sevgili sporsever okurlarım; 77 yaşındayım ve 62 yıldan beri futbol sahalarında  görev yapıyorum. Muğla’da, Milas’ta ve İzmir’de bazı takımlarda yöneticilik ve antrenör  olarak görev yaptım. 62 yılda amatör kümelerde hoca olarak, yönetim kurulu başkanı olarak görev yaparken; bir kez Milas’ta sevgili İbrahim Kıymık hoca tarafından kırmızı kart görerek saha dışına gönderildim. Oğlum yaşındaki hakem kardeşimden defalarca özür diledim. Kural hatasını ben yaptığım için oyundan ihraç edildim. Köşemden hepinize sevgi ve saygılarımı gönderiyorum. Hepiniz Allah’a emanet olun.

 

-SON-


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık