• 17 April 2022, Sunday 11:13
SercanErgin

Sercan Ergin

Türk Güreş Milli Takımı Antrenörü, eski Dünya Şampiyonu, beden eğitimi öğretmeni Bünyamin Emik hocayı tanıyalım (2)

Devlet kontrolü altında lisansım çıkartıldı.  Böylece güreş hayatım başlamış oldu. Denizli Güreş Eğitim Merkezi’nde  ilk yılım çok zorlu geçti. Güreşe ilk başladığımda arka arkaya 9  maça çıktım, 9 yenilgi  aldım. Gelecek vaat eden bir sporcu olarak görülmediğim kesindi. Belki  antrenman sonrası salto suplex  atılan manken adamdım.                    İlk yılımda hırs yaparak kendi yaş grubumda Türkiye Şampiyonu  olarak ivmemi yükselttim. Bu dönemlerde güreş sporunun değeri vardı. Ülkemize bir şampiyon geldiğinde olay olurdu. O yıllardaki   şampiyonlar, sporculara çok iyi birer  ideol ve rol model oluyordu. O yıllarda spor salonumuzda Mehmet Güçlü, Bayram Şit,  Hasan Güngör gibi güreşçilerin antrenman yapmaları, bizlerle  sohbet etmeleri bizler için  tarif edilemez duygu ve çalışma azmi veriyordu. Şampiyonluk hayalleri kurmamıza vesile oluyordu. 1994 yılında Yıldızlarda Türkiye  Şampiyonu olarak milli takım kampına çağrıldım.  Buradaki seçmelerde başarılı olarak milli takım  kadrosuna alındım. Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılan Dünya Şampiyonası’nda Dünya Şampiyonu oldum.

Basit bir müsabaka gibi gelebilir ama Türkiye’de o güne kadar 6-7 il  görmüş bir insan olarak  ABD’ye 10 saat uçakla uçup, hiç  bilmediğim kültür,  defa bir otel, Michael,  Jordan bibi dünyaca ünlülerin antrenman yaptığı salonda antrenman yapmak gibi olayların içerisinde dünya şampiyonu olmak duygusuna pek kavrayamasam da dünya şampiyonu olmuştum.

DEVAM EDECEK 3


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık