• 21 January 2022, Friday 7:52
SercanErgin

Sercan Ergin

Muğla ASKF Başkanı Sayın Mehmet Top beyefendiyi tanıyalım(1)

Merhaba Milas Önder Gazetesi okurları. Bugün ‘Santra’ köşemde sizlere Muğla Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu(ASKF) Başkanı, Muğla futbolunun adeta patronu, spor camiasının sevilen, sayılan ismi, uzun yıllardan beri Muğla’da ASKF Başkanı olarak görev yapan, yanına gelen her bireyin işlerini bitiren sayın Mehmet Top beyefendiyi tanıtacağım.

Sayın Mehmet Top, 1953 yılında doğunun İncisi Erzurum Aşkale’de dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve liseyi Erzurum Aşkale’de tamamladı. Mehmet Top, tamamladığı lisenin ardından 1972 yılında TKİ Şark Linyitleri İşletmesi’nde işe başladı. Sayın Mehmet Top, bu şirkette kısa dönem çalıştıktan sonra Ankara’da TKİ Genel Müdürlüğü Satın alma Dairesi Başkanlığı Dekapaj İhaleleri Servis Şefliğine atandı.

Sayın Mehmet Top Beyefendi, Ankara TKİ’de görev yaparken, açıktan Gazi Eğitim Enstitüsü Matematik Bölümünü tamamladı. 1984 yılında Muğla’da GELİ Müessese Müdürlüğüne,  Müdür Yardımcısı olarak atandı. Mehmet Top, GELİ’nin özelleşme alanına alınması nedeniyle Muğla Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne uzman olarak atandı. Uzun yıllar burada görev yaptıktan sonra 2018 tarihinde emekli oldu. Mehmet Top Beyefendi, öğrenim gördüğü yıllarda amatör olarak futbol oynadı. Bir zamanlar Yatağan Gelispor Kulübü’nde uzun yıllar yöneticilik ve Tertip Komitesi üyeliği yaptı.  Emekli olduktan sonra çevresinde saygın bir yere sahip olan futbol tutkunu arkadaşlarıyla birlikte 1991 yılında Muğla Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunu kurdular.

Devam Edecek...


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık