• 10 June 2022, Friday 9:00
SercanErgin

Sercan Ergin

Milas Mehmet Güçlü Güreş Eğitim Merkezi  hocalarını  tanıyalım (1)

Merhaba  Milas Önder Gazetesi Santra Köşesi okurları bugün sizlere köşemde, Milas Mehmet Güçlü Güreş Eğitim Merkezi’nde görev yapan, Türk minder güreşine bu güne kadar sayısız Dünya ve Avrupa şampiyonluğu yaşayan güreşçiler kazandıran Milas Selimiye İlkokulu beden eğitimi öğretmeni Mustafa Boylu hocadan bahsetmek istiyorum.

Boylu, güreş yaşamına ilk olarak 1976 yılında İstanbul Haydarpaşa Demir Spor Kulübü’nde başladı. Başarılı geçen güreş hayatının ardından çok sevdiği minder güreşine nokta koyduktan sonra antrenörlük hayatına  Denizli  Güreş Eğitim Müdürlüğü’nde fahri olarak başladı.

Boylu 2000 yılında Bakanlık kararıyla Muğla ili Milas ilçesine beden eğitimi öğretmeni olarak atandı. Sayın Mustafa Boylu, Milas Mehmet Güçlü Güreş Eğitim Merkezi’nde görev yaparken bir dönem Türk Milli Takım hocalığı görevinde bulundu. An itibariyle Milas Mehmet Güçlü Güreş Eğitim Merkezi’nde  fahri olarak hocalık yapan sayın Boylu, Milas Mehmet Güçlü Güreş Eğitim Merkezi’nde bir çok ünlü güreşçinin hocalığını yaptı.

Türk minder güreşinde yakinen tanınan Mustafa Boylu hocama Türk minder güreşine verdiği engin hizmetleri için, Muğla sporunu değişik branşlarda haber yapan, her zaman sporcunun yanında olan Milas Önder Gazetesi olarak teşekkür ediyoruz.

Devam edecek (2)


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık